Τεράστια αναστάτωση έχει προκληθεί από την τραγωδία που σημειώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», όταν το όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η διευθύντρια Φωτογραφίας του φιλμ και να τραυματιστεί ο σκηνοθέτης. Ο ηθοποιός, ο οποίος μετά το συμβάν ήταν συντετριμμένος, δεν συνελήφθη, όμως κλήθηκε να απαντήσει ερωτήσεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 63χρονος σταρ γύριζε μια σκηνή για την ταινία, στο Bonanza Creek Ranch, κοντά στην πόλη Σάντα Φε του Νέου Μεξικού, όταν το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε, γύρω στις 13:50 την Πέμπτη (τοπική ώρα). Η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο 48χρονος Τζόελ Σόουζα χτυπήθηκε, όπως όλα δείχνουν, στον ώμο. Η Χάτσινς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Σάντα Φε, όμως λίγο αργότερα απεβίωσε. Ο Σόουζα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent, από το οποίο λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο, σύμφωνα με τη Frances Fisher, μέλος του καστ της ταινίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημείο που διεξάγονταν τα γυρίσματα της ταινίας και σημειώθηκε το τραγικό συμβάν

Ο Μπάλντουιν οδηγήθηκε σε εγκαταστάσεις της αστυνομίας στη Σάντα Φε και απάντησε σε ερωτήσεις των Αρχών για το τραγικό συμβάν. Ο ηθοποιός δεν συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος του. Η έρευνα, παρ’ όλα αυτά, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Η εφημερίδα «New Mexican» δημοσίευσε φωτογραφίες έξω από το γραφείο του αστυνομικού ερευνητή στη Σάντα Φε, όπου ο Μπάλντουιν εμφανίζεται σχεδόν κλαμένος, να μιλά με κάποιον στο τηλέφωνο και να σκύβει, ακουμπώντας το χέρι του στο γόνατό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι αναφέρει η αστυνομία για το τραγικό συμβάν

Οι Αρχές, στις ανακοινώσεις που έχουν γίνει έως τώρα, κάνουν λόγο για ένα όπλο που χρησιμοποιείτο στα γυρίσματα ως σκηνικό αντικείμενο. Η εκπυρσοκρότηση συνέβη εν μέσω του γυρίσματος ή της πρόβας μιας σκηνής και είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση «βλήματος», που χτύπησε τη Χάτσινς και τον Σόουζα. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν ο ηθοποιός πάτησε εσκεμμένα ή όχι τη σκανδάλη. Δεν έχει δοθεί κάποια διευκρίνιση σχετικά με το πώς τραυματίστηκαν δύο άτομα, όταν ο Μπάλντουιν πυροβόλησε.

Το καστ της ταινίας «Rust»

Ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα

Η ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής της ταινίας

Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας «Rust» ανακοίνωσε ότι τα γυρίσματα «παγώνουν για απροσδιόριστο διάστημα», ενώ επισήμανε ότι ολόκληρο το καστ και το συνεργείο είναι συντετριμμένα από όσα συνέβησαν στο ράντσο.

Ποια ήταν η Χαλίνα Χάτσινς

Φίλοι και συνεργάτες περιγράφουν τη 42χρονη διευθύντρια Φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, ως μια δυναμική γυναίκα, ατίθασο πνεύμα και ονειροπόλα.

Με καταγωγή από την Ουκρανία, η Χάτσινς είχε μεγαλώσει σε σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος στην Ευρώπη.

Απόφοιτη του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου το 2015, το 2019 είχε συμπεριελήφθη στα ανερχόμενα αστέρια του χώρου.

Η προϊστορία του Μπάλντουιν με την αστυνομία

Ο Άλεκ Μπάλντουιν έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν άλλες δύο φορές, για τελείως διαφορετικά συμβάντα.

Συγκεκριμένα, το 2014 συνελήφθη επειδή οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα λεωφόρου του Μανχάταν, με τη μηχανή του. Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για επιθετική συμπεριφορά, όταν στράφηκε εναντίον αστυνομικών.

Μερικά χρόνια αργότερα, το 2019, ο Άλεκ Μπάλντουιν καταδικάστηκε για παρενόχληση και συμφώνησε να συμβουλευτεί ειδικό, ώστε να διαχειρίζεται καλύτερα τον θυμό του, αφότου επιτέθηκε σε έναν άνδρα με τον οποίο τσακωνόταν για μια θέση πάρκινγκ.

Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press, New York Times και Insider

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης