Με αποφάσεις «καρμπόν» της Δικαιοσύνης κλείνει κάθε παράθυρο ελπίδας στους χιλιάδες ομολογιούχους που μετά το PSI του 2012 είδαν τα χρήματά τους να …εξαϋλώνονται και τώρα στρέφονται κατά των Τραπεζών, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποζημιωθούν για την οικονομική βλάβη που υπέστησαν.

Τα μικρά περιθώρια που άφησε στους μικροομολογιούχους η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία πριν από 3 χρόνια, έβαλε «φρένο» στις αξιώσεις τους σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, αφήνοντας ανοιχτό μόνο το δρόμο των ενδεχόμενων διεκδικήσεων από τις Τράπεζες που λειτούργησαν ως πωλητές των ομολόγων και επενδυτικοί σύμβουλοι, φαίνεται ότι στενεύουν πλέον κι αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικαστικός μαραθώνιος των ομολογιούχων οι οποίοι μετρούν μεγάλη οικονομική ζημία από το περίφημο «κούρεμα» του 2012 συνεχίζεται αλλά οι ελπίδες για δικαίωση ολοένα λιγοστεύουν.

Οι απορριπτικές αποφάσεις copy paste που εκδόθηκαν σε διάστημα ενός μήνα από δύο δικαστήρια, με διαφορετική σύνθεση, προκάλεσαν οργή και αγανάκτηση στους ομολογιούχους τους ελληνικού Δημοσίου οι οποίοι διεκδικούσαν αποζημίωση για τη ζημία και την ηθική βλάβη που υπέστησαν. Και στις περιπτώσεις, οι ομολογιούχοι στρέφονταν κατά της ίδιας Τράπεζας, ωστόσο με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό οι προσφυγές τους απορρίφθηκαν.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε να βγαίνουν αποφάσεις copy-paste για υποθέσεις που αφορούν εντελώς διαφορετικά πραγματικά περιστατικά και ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει το ζήτημα» τονίζει ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος, προσθέτοντας πως εάν χρειαστεί θα προσφύγουν ακόμα και ενώπιον των ευρωπαϊκών αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τουλάχιστον περίεργη αυτή σύμπτωση προκάλεσε τη διενέργεια έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά την αναφορά -καταγγελία του κ. Κυριακόπουλου στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημητρη Παπαγγελόπουλο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,Ξένη Δημητρίου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα κληθούν μεταξύ άλλων και οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίστηκαν τις δύο αυτές υποθέσεις να εξηγήσουν την ταύτισή τους, στο σκεπτικό με το οποίο απέρριψαν τις αγωγές των ομολογιούχων του ελληνικού δημοσίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης