Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ένοχος κρίθηκε σήμερα, σε δεύτερο βαθμό, ο γιατρός του Βενιζελείου Νοσοκομείου για την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βάρος φοιτήτριας, η οποία από το 2011 βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και του αναγνώρισε ένα ελαφρυντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H υπόθεση αφορά στην ιστορία της νεαρής Μαρίζας Γουργολίτσα, η οποία την περίοδο εκείνη ζούσε στο Ηράκλειο, καθώς σπούδαζε στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ παράλληλα εργαζόταν για να μπορεί να καλύπτει κάποια από τα έξοδά της, αφού η οικογένειά της είναι άνθρωποι της βιοπάλης.

Την υπόθεση είχε αναδείξει το zougla.gr τον Φεβρουάριο του 2016 με πρωτοσέλιδη ανάρτηση υπό τον τίτλο «Λάθη την οδήγησαν στο αναπηρικό καροτσάκι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικηγόρος της κοπέλας, Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας στο zougla.gr, σημείωσε πως η κατάσταση της  είναι τραγική, πρόσθεσε ωστόσο πως ήταν συγκλονιστική η κατάθεσή της. Η κοπέλα ανέφερε στο δικαστήριο πως της στέρησαν το δικαίωμα να αντιμετωπίσει την κατάστασή της. Όπως είπε, επί δύο ημέρες πήγαινε στον ίδιο ιατρό, νευροχειρουργό επιμελητή, και την πρώτη φορά της είπε ότι έχει ψύξη και την άλλη φορά της είπε να κάνει μαγνητική μετά από τέσσερις ημέρες διότι θα έλειπε σε συνέδριο στο εξωτερικό. Στο διάστημα αυτό βέβαια, η αιμορραγία που είχε στην σπονδυλική στήλη και δεν είχε διαγνωστεί, της προκάλεσε παραπληγία.

«Τελικά αποδεικνύεται ότι για να μην μείνεις ανάπηρος πρέπει να έχεις μέσο ή να μην πηγαίνεις σε συγκεκριμένα νοσοκομεία» τόνισε, μεταξύ άλλων, στο zougla.gr ο κ. Διαλυνάς, ο οποίος παρέστη στο δικαστήριο μαζί με τους συνεργάτες του, Μαρία Φυντανή και Μαρία Φύλικα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η φοιτήτρια, από το Αγρίνιο, ένιωσε δυνατό πόνο στην πλάτη και τη μέση, ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι της στο Ηράκλειο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί τής απάντησαν ότι είχε… ψύξη.

Ωστόσο, η κοπέλα εξακολουθούσε να πονάει. Η φοιτήτρια μεταφέρθηκε και πάλι στο Βενιζέλειο Ηρακλείου, όπου της χορηγήθηκε μυοχαλαρωτικό φάρμακο και της είπαν να πάει και πάλι σε τρεις μέρες, εφόσον δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου με αφόρητους πόνους. Αρχικά της είπαν ότι είναι έγκυος, ωστόσο όταν η νεαρή απάντησε ότι είχε περίοδο, νευροχειρουργός του νοσοκομείου έδωσε εντολή για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία και διαγνώστηκε δυσπλασία στον νωτιαίο μυελό.

Η Μαρίζα Γουργολίτσα μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στην Αθήνα, έχοντας ήδη αρχίσει να χάνει την αίσθηση από τα κάτω άκρα της. Τελικά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η κοπέλα έμεινε παράλυτη και έκτοτε είναι καθηλωμένη.

Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω και ήδη βρήκε διέξοδο στον αθλητισμό και όνειρό της είναι να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης