Ήδη τα πράγματα πήγαιναν άσχημα από τα τέλη του 2019. Εκεί γύρω στα Χριστούγεννα ο Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης (;) των Παραπολιτικών, ενημέρωσε τον Γιώργο Τράγκα πως οι οικονομικές δυνατότητες ήταν πια πολύ περιορισμένες. Ανανεώθηκε, λοιπόν, το συμβόλαιο του δημοσιογράφου, αλλά με σημαντικότατη περικοπή της αμοιβής του, η οποία περιορίστηκε στο ένα τρίτο.

Κύλησαν οι μήνες σχετικά ήρεμα, αλλά την Παρασκευή που μας πέρασε ο Γιώργος Τράγκας έλαβε ένα τηλεφώνημα. Ο συνομιλητής του του ανακοίνωσε πως «δεν πάει άλλο» και πως «πρέπει να διακοπεί η συνεργασία του με τον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”». Ανέλαβαν εργασία οι δικηγόροι και μετά από σύντομες διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε πως ο Γιώργος Τράγκας διακόπτει τις εκπομπές του από την 29η Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διακοπή της συνεργασίας έγινε «αβλαβώς» και για τις δύο πλευρές αφήνεται να εννοηθεί αρμοδίως, πλην όμως αυτό είναι το προσκήνιο. Διότι το παρασκήνιο αλλού παραπέμπει.

Συγκεκριμένα εδώ και αρκετό καιρό ο Γιώργος Τράγκας αντιμετώπιζε σχεδόν καθημερινό πρόβλημα με τις παρεμβάσεις του βασικού πυρήνα άσκησης πολιτικής του Μαξίμου. Οι παρεμβάσεις προέρχονταν από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, όπως μαθαίνει το zougla.gr από άριστα πληροφορημένες πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Ο «ανιψιός» εξέφραζε αντιρρήσεις στον εκδότη (;) Γιάννη Κουρτάκη για το σύνολο των απόψεων του Γιώργου Τράγκα έναντι της πολιτικής του Μαξίμου και όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είχε πολύ πρόσφατα βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου με την υπόθεση των δύο φρουρών του, οι οποίοι ξυλοκόπησαν βάναυσα και εν μέση οδώ έναν πολίτη. Τελικά το Μαξίμου πρόσφερε πλήρη προστασία στον ανιψιό του πρωθυπουργού, που είναι και το δεξί του χέρι στο πρωθυπουργικό γραφείο. Όμως ο Γρηγόρης Δημητριάδης ως γνωστόν είναι και κάτι περισσότερο από ένας άμεσος συνεργάτης. Είναι ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και χρόνια. Είναι η σκιά του σημερινού πρωθυπουργού. Ενεργεί αντ΄ αυτού, παρεμβαίνει αντ’ αυτού, «διατάζει» αντ’ αυτού.  Αυτά ισχυρίζονται οι «φλύαροι» του Μαξίμου που φθονούν την εξουσία που διαθέτει ο «ανιψιός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται λοιπόν, οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα «Παραπολιτικά» σε συνδυασμό με την εμμονή του «ανιψιού» και τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη οδήγησαν τον Γιώργο Τράγκα εκτός ραδιοφώνου. Το θέμα ωστόσο αφορά την πραγματική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην εφημερίδα και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» μετά και το «κανόνι» των 70 εκατομμυρίων. Διότι για μία τέτοια επιχείρηση 70 εκατομμύρια δεν είναι απλώς κανόνι, είναι ολόκληρη … πυροβολαρχία.  

Όσον αφορά τη δημοσιογραφική πιάτσα, άκρα του τάφου σιωπή. Τα λαλίστατα ΜΜΕ του ευρύτερου φιλοκυβερνητικού χώρου που αναπαράγουν με κάθε ευκαιρία τις θετικές ειδήσεις που αφορούν την κυβέρνηση δεν έγραψαν ούτε μία αράδα για την εξωθεσμική παρέμβαση του Μαξίμου προκειμένου να εκδιωχθεί ένας δημοσιογράφος ο οποίος στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σχολίαζε αρνητικά τις κυβερνητικές επιλογές. Προφανώς προκύπτει ζήτημα δεοντολογίας και προφανέστερα προκύπτει ανάγκη παρέμβασης της ΕΣΗΕΑ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης