Βίντεο – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Επί δύο ολόκληρα χρόνια ένας ιερέας που λειτουργεί σε εκκλησία των Κάτω Πατησίων βίαζε στους χώρους του κατηχητικού, αλλά και του ίδιου του ναού, μια 17χρονη σήμερα κοπέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιερέας, ο οποίος είναι 37 χρόνων και πατέρας τριών παιδιών, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης. Φέρεται να βίαζε την κοπέλα το 2019 και το 2020 και την έπειθε να μη μιλήσει σε κανέναν χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του, αλλά και την πίστη της. «Εγώ είμαι μετά τον Θεό» και «Στο πρόσωπό μου θα βλέπεις τον Θεό» φέρεται να της έλεγε. Τελικά, μετά από δύο χρόνια ασύλληπτης βίας εις βάρος της, η κοπέλα είπε τα πάντα σε συγγενικό της πρόσωπο.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, στους οποίους οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής (21/1). 

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χθες παρέλαβε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος κινήθηκε ταχύτατα, μελέτησε το υλικό και προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα εξής αδικήματα: βιασμός, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αμέσως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες για τη σύλληψη του δράστη των καταγγελλόμενων πράξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση που έχει δώσει το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020. Το κορίτσι, ωστόσο, φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον, μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενό συγγενικό του πρόσωπο (στη θεία του) τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο κατηχητικό. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι ζητούσε από το κορίτσι να του στέλνει και φωτογραφίες της.

Αμέσως έγινε καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων. Μετά το τέλος της έρευνας, και συγκεκριμένα χθες, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία, και αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση, κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε στον ανακριτή και έλαβε προθεσμία για το πρωί της Τρίτης. Στο πλευρό του ήταν η κόρη του κατηγορουμένου, η οποία βρέθηκε στα δικαστήρια υπερασπιζόμενη την αθωότητα του πατέρα της.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ αναφέρουν ότι, με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο ιερέας τέθηκε σε αργία, ενώ θα ξεκινήσουν σύντομα οι ανακρίσεις για την παραπομπή του στο εκκλησιαστικό δικαστήριο. 

 

 

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης