Στη σύλληψη του 50χρονου που κατηγορείται για επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος της πρώην συζύγου του, στην περιοχή Ανάληψη της Μεσσήνης, προχώρησαν οι Αρχές. Ο άνδρας επισκέφτηκε την 49χρονη στην οφθαλμολογική κλινική του γενικού νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου εντοπίστηκε και προσήχθη.

Η άτυχη γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρό έγκαυμα στο πρόσωπο και συγκεκριμένα υπάρχει κίνδυνος να χάσει την όραση από το ένα της μάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 50χρονος αρχικά αρνήθηκε την πράξη. Τελικά, όμως, ομολόγησε και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε πως το υγρό με το οποίο είχε ποτίσει το πανί που προσπάθησε να βάλει στη μύτη και στο στόμα της πρώην συζύγου του ήταν ακουαφόρτε (υδροχλωρικό οξύ), και το είχε προμηθευτεί από σούπερ μάρκετ. Όταν δεν τα κατάφερε της το πέταξε από τη φιάλη στο πρόσωπο.

Κατά την ομολογία του φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως με την 49χρονη, με την οποία είχαν αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά, ενώ είχαν χωρίσει το 2015 και τους τελευταίους μήνες ζούσαν και πάλι μαζί, είχαν προσωπικές και οικονομικές διάφορες και αυτός ήταν ο λόγος που τον οδήγησε στην επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα για να του ασκηθεί δίωξη. Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να λάβει προθεσμία έτσι ώστε με τον δικηγόρο του, τον οποίο είδε το βράδυ της Τετάρτης, να μελετήσουν τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και να ετοιμάσουν την απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Οι αστυνομικοί έχουν μιλήσει με την 49χρονη αλλά και με συγγενικά της πρόσωπα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 50χρονος εμφανίζεται να ζητάει συγγνώμη και να δηλώνει ότι είναι συγκλονισμένος, καθώς ισχυρίζεται ότι δεν είχε σκοπό να της προκαλέσει κάποια σοβαρή βλάβη.

Η 49χρονη είχε αποκτήσει αλλά δύο παιδιά με άλλον σύντροφο. Ο 50χρονος χαρακτηρίζεται εμμονικός μαζί της και φέρεται να τη ζήλευε.

Το σημείο που σημειώθηκε η επίθεση.

Το χρονικό της επίθεσης

Η 49χρονη εργαζόταν σε βιοχημικό πλυντήριο – καθαριστήριο στο χωριό Ανάληψη Μεσσήνης.

Περίπου στις 4:00 της Τετάρτης έφτασε στην επιχείρηση προκειμένου να την ανοίξει και δέχτηκε επίθεση από τον άνδρα, ενώ εκείνος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Αρχικά επιχείρησε να την ακινητοποιήσει και να της βάλει ένα πανί, που ήταν εμποτισμένο με το καυστικό υγρό, στο στόμα και τη μύτη της. Εκείνη όμως αντιστάθηκε και τότε ο 50χρονος άνοιξε τη φιάλη που το μετέφερε και της το έριξε στο πρόσωπο, τραυματίζοντας σοβαρά το μάτι της. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Κινδυνεύει να χάσει την όραση στο δεξί της μάτι η 49χρονη

Για την κατάσταση της υγείας της 49χρονης μίλησε στην ΕΡΤ η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται το θύμα της επίθεσης.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο δεξί μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος για απώλεια της όρασής της», δήλωσε η κα Αλειφέρη.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι προς το παρόν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή. «Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι», είπε η διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία αποκάλυψε ότι εκτός του συγκεκριμένου εγκαύματος, η 49χρονη δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης