Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΥ

Κύριε Τριανταφυλλόπουλε με αφορμή το τραγικό ατύχημα με το λεωφορείο και το φορτηγό θα σας κάνω την καταγγελία μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι απαράδεκτη η κατάσταση στους δρόμους. Από την μια οι δρόμοι με τις κακοτεχνίες τους (διόδια κάθε 60 χλμ δρόμου φτιάχνουν όμως) και από την άλλη οι απαράδεκτοι νταλικέρηδες.

Είναι υποψήφιοι δολοφόνοι και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Να αναφέρω παραβάσεις που έχω δει και βιώσει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Υπερβολική ταχύτητα (120χλ/ω) και άνω
2. Επικίνδυνη οδήγηση (σφήνες, προσπεράσεις από δεξιά, αλλαγές λωρίδων, απότομη αλλαγή πορείας χωρίς προειδοποίηση και λόγο, οδήγηση στην αριστερή λωρίδα, φώτα θέσης καμένα, προβολείς στο μέγιστο κλπ)
3. Οδήγηση σε ώρες και σημεία που απαγορεύεται (ποιος θα τους δει και θα τους σταματήσει έξαλλου)
4. Αποστάσεις μεταξύ τους μηδέν (κάνουν κομβόι
5. Φθαρμένα λάστιχα (υπάρχουν τα λάστιχα ΚΤΕΟ, το ξέρετε;
Πάνε βάζουν λάστιχα σε ένα βουλκανιζατέρ για 1 ώρα να περάσουν ΚΤΕΟ (με 50ΕΥΡΩ) και μετά τα ξαναβγάζουν και βάζουν άλλα, συνήθως αναγομωμένα)
6. Η αντίληψη ότι είναι «Οι βασιλιάδες τις ασφάλτου» και όλοι εμείς οι άλλοι απλά τους καθυστερούμε.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμα. Να ξέρετε δεν είμαι υπερβολικός. Αν θέλετε βγείτε Παρασκευή μετά τις 7 το απόγευμα εθνική, κάντε το λάθος να νυχτώσει κιόλας και τα λέμε. Οι χειρότεροι από τους νταλικέρηδες είναι οι ξένοι (Ρουμάνοι και Βούλγαροι οδηγοί).

Αυτούς του φοβούνται ακόμα και οι Έλληνες οδηγοί να φανταστείτε. (Παρόλα αυτά κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους κάνοντας ότι παράβαση θέλουν (τριπλή προσπέραση σε ανηφόρα!!!!!).

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και στην ανύπαρκτη τροχαία. Σε ταξίδι από Αθήνα μέχρι Λαμία υπήρχε μόνο ένα περιπολικό και αυτό στην άκρη του δρόμου στο ύψος του Αγ. Στεφάνου.
Τίποτα άλλο. Που είναι η Τροχαία Εθνικών Οδών;

Κύριε Τριανταφυλλόπουλε νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείτε με το θέμα. Στο κάτω-κάτω σαν νομοταγής πολίτης που ζω σε ένα ευνομούμενο, πολιτισμένο κράτος ΑΠΑΙΤΩ τουλάχιστο τα στοιχειώδη από αυτούς που πληρώνω (τροχαία). Να κάνουν την δουλεία τους.

Ευχαριστώ και περιμένω να δω την αντίδραση σας Α. Α.


“Είναι άδικο το ασφαλιστικό”

Γεια σας. Ονομάζομαι Ανέστης και είμαι από Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να αναφερθώ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Στη δική μου περίπτωση (και όσων άλλων υπάγονται στην ίδια κατηγορία) είναι πολύ άδικο.

Είμαι 56 ετών και σε 1,5 χρόνο έκλεινα 37 καθαρά χρόνια εργασίας. Από το στρατό όπου υπηρέτησα 28 μήνες δεν παίρνω κανένα ένσημο. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο μέσος όρος εργάσιμου βίου είναι 25 έτη.

Από εδώ και πέρα ο κ. υπουργός εργασίας θα μας ”αναγκάζει” να δουλεύουμε 40 έτη και να βγαίνουμε σε σύνταξη στα 60. Έτσι με καταδικάζει σε ισόβια εργασία διότι δουλεύω από τα 14 μου και τα τελευταία 10 χρόνια είμαι με βαρέα ανθυγιεινά ένσημα και βάρδιες (πρωί, απόγευμα και βράδυ). Αφού δε θα υπάρχει μεταβατική περίοδος ή θα δουλεύω άλλα 3 χρόνια (εφόσον θα είμαι από τους ”προνομιούχους” που θα έχουν δουλειά) ή θα μείνω άνεργος. Στη δεύτερη περίπτωση που είναι ακόμη χειρότερη δε θα μπορώ να συνταξιοδοτηθώ κανονικά, αλλά ούτε και θα μπορώ να εξαγοράσω τα υπόλοιπα χρόνια διότι θα είμαι κάτω των 60 ετών.

«Καλά να πάθουμε»

Διάβασα με προσοχή τις διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας. Συμφωνώ απόλυτα με τις περισσότερες απ’ αυτές. Έρχομαι και εγώ να προσθέσω μια ακόμη φωνή διαμαρτυρίας για τη δεινή κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Ανήκω στη γενιά των σαραντάρηδων, όλων εκείνων δηλαδή που έχουμε γίνει τα πειραματόζωα κάθε Κυβέρνησης. Ό,τι βλακεία κουβάλαγαν μας την φόρτωναν και μας την φορτώνουν στην
καμπούρα μας. Έχουμε πράγματι καμπούρα από τα βάρη που κουβαλάμε. Η απελπισία οδηγεί στην αναρχία. Δεν είναι καλό αυτό. Άνθρωποι φιλήσυχοι και εργατικοί είναι εύκολο να γίνουν παραβατικοί τύποι και να στραφούν σε συγκεκριμένους στόχους, εφόσον χάνουν την ήσυχη ζωή ή την εργασία τους ή ακόμη και το εισόδημά τους. Ο Παπανδρέου “κόβει” βόλτες στο εξωτερικό, τρώει ψαράκι πανάκριβο στην Πάρο, παραμυθιάζει όσους μπορείακόμη και το δημοσιογραφικό κατεστημένο τον στηρίζει σαν Μεσσία. Αν αυτό
είναι δημοκρατία και όχι τυραννία, τότε έχω μπερδέψει τα πολιτεύματα.

Τελειώνω όμως με αυτό. Ποια είναι η δυναμική και η δικλείδα ασφαλείας της Δημοκρατίας απέναντι στους δημαγωγούς και εκμεταλλευτές του λαού; Γιατί ο λαός είναι τόσο αφελής, ώστε να (ξανά)ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας ότι θα δει καλύτερες μέρες και αντ’ αυτών ήρθαν κατάμαυρες και εντελώς δικτατορικές; Γιατί πίστεψαν μερικοί ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε, όταν γνωρίζουμε όλοι πως άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει; Γιατί μας έμπλεξε άλλος ένας Παπανδρέου σε μια καινούργια δίνη προβλημάτων με επικίνδυνες εξελίξεις; Καλά να πάθουμε λοιπόν! Και ακόμη χειρότερα! Εμείς όμως που δεν το ψηφίσαμε, τι φταίμε;


«Πνίγομαι!»

«Θέλω να ακουστώ…απλά γιατί πνίγομαι! Είμαι μάνα 2 παιδιών, εκπαιδευτικός και σύζυγος ενός ταλαίπωρου πιλότου της πολεμικής αεροπορίας, που μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε εμάς και στις αναχαιτίσεις στο Αιγαίο…

Όταν τον παντρεύτηκα ήξερα πως δεν θα ζήσω πλουσιοπάροχα, πως η ζωή μου μαζί του θα ανέβαζε μοιραία την αδρεναλίνη μου, πως σε πολλά όμορφα και σε πολλά άσχημα θα ήμουν μόνη…εκείνος ήξερα πως είναι ταγμένος να κρεμιέται στον ουρανό για να κοιμάμαι ήσυχη…για να κοιμάστε νηφάλια… Δεν ήξερα όμως πως κάθε μέρα που θα γύριζε σπίτι θα είχαμε γιορτή!

Δεν ήξερα πως τα παιδιά μου θα κοιτούσαν το ακουστικό του τηλεφώνου και θα φώναζαν “μπαμπά” Δεν ήξερα και δε φανταζόμουν συνάμα πως θα έρθει η μέρα που η πατρίδα, διά στόματος υπουργού θα έλεγε στον άντρα μου και σε όλους σαν κι αυτόν πως δεν είναι αρκετά πατριώτης…γιατί λέει έκανε λευκή απεργία(δηλαδή δεν έκανε την εκπαιδευτική του πτήση-την αναχαίτιση την έκανε με το ίδιο πάθος-)όταν η κυρία Χρουσαλά και η κυρία Αλεξάνδρου τα ιερά της πατρίδας τα χουν ως φόντο στο πανάκριβο συνολάκι τους…

Δεν ήξερα, και τώρα ντρέπομαι… Του έλεγα: “είσαι ήρωας” Τώρα θέλω να του πω:” Για ποια Τζούλια πας να σκοτωθείς αγάπη μου;»

ΧΑΡΑΤΣΙ

Αγαπητή zougla.gr, Είμαι ωρομίσθιος εκπαιδευτής σε δημόσιο ΙΕΚ και σας ενημερώνω ότι πρόσφατα χωρίς να το αντιληφθεί κανείς από τους εκατοντάδες ωρομισθίους, μας ψαλίδισαν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ το ποσό που λαμβάνουμε ως ωριαία αντιμισθία. Ενώ είχαμε υπογράψει συμβάσεις με τον ΟΕΕΚ με άλλα ποσά τον περασμένο Σεπτέμβρη και Φλεβάρη, σήμερα μαθαίνουμε ότι αυτές οι αμοιβές δεν ισχύουν αλλά από 01/01/2010 ισχύουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ άλλες μειωμένες αμοιβές, παρόλο που στη σύμβασή μας είχαμε συμφωνήσει άλλα με τον ΟΕΕΚ!!! Οι μειώσεις είναι της τάξης του 10%-20% .Το κράτος για άλλη μια φορά δείχνει πόσο αναξιόπιστα, γελοία και ανάλγητα φέρεται σε ανθρώπους που άλλα υπογράψαμε και άλλα θα πάρουμε (μετά από 2-3 χρόνια καθώς τόσο κάνουμε να πληρωθούμε, χωρίς να ζητάμε τόκους) και δουλεύοντας κάτω από άθλιες συνθήκες με τραγικές υποδομές. Οι περισσότεροι ωρομίσθιοι τρέχουμε από ΙΕΚ σε ΙΕΚ για βιοποριστικούς λόγους και δεν μας περισσεύουν τα χρήματα για να μας τα πάρουν και αναδρομικά με τέτοιο τρόπο! Το θέμα είναι σοβαρό και παρακαλώ να το δημοσιεύσετε καθώς η πλειοψηφία των ωρομισθίων δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για αυτή την απάτη! Ευχαριστώ, ένας ωρομίσθιος εκπαιδευτής δημοσιου ΙΕΚ

“ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ”

Δουλεύω από 15 χρονών στον ιδιωτικό τομέα σε δουλειά που απαιτεί ορθοστασία και βάρη, με συνέπεια να αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη μέση μου.Το 2015, στα 55, έχοντας δουλέψει 37 συνεχόμενα χρόνια και υπηρετήσει 26 μήνες την πατρίδα θα έβγαινα στη σύνταξη.Η κυβέρνηση που πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές, τάζοντας καλύτερες ημέρες και λέγοντας χαρακτηριστικά <>,θα με αναγκάσει να παραμείνω στη δουλειά, μέχρι τα 60 αφού θα έχω δουλέψει, 42 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Γιατί λοιπόν ανατρέπεται τη ζωή μου και της οικογένειας μου…;;; Ένας αγανακτισμένος πολίτης

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

καλησπέρα σας.νομίζω οι κύριοι πολιτικοί έχουν ξεχάσει ποιός είναι ο ρόλος τους.έχουμε δημοκρατία αντιπροσωπευτική που σημαίνει ότι είναι αντιπρόσωποι του λαού στη Βουλή,έχουν υποχρέωση να λειτουργούν για λογαριασμό του λαού και να προασπίζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων που τους ψήφισαν.Αυτό όμως σημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν ασκούν σωστά το ρόλο τους έχει δικαίωμα ο λαός να ακυρώσε το ρόλο τους.Δηλαδή δεν γίνεται μονίμως να ακούγεται αυτό το ανούσιο επιχείρημα ότι ο λαός εκφράστηκε στις εκλογές και αντιπρόσωποι-βουλευτές να πράττουν ότι θέλουν και καλά στο όνομα του λαού.η πραγματικότητα είναι η εξής:οι βουλευτές λειτούργησαν ενάντια στα συνταγματικά δικαιώματα του λαού,αποφάσισαν για το “θάνατο” αυτού του λαού(και είναι εντελώς ρεαλιστικό αυτό που αναφέρω),αυτό σημαίνει ότι λειτούργησαν κατά του ρόλου που τους αναθέτει το ίδιο το Σύνταγμα.Σημαίνει ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα.και αν ο κύριος Τζίμας θεωρεί ότι προσβάλεται,ας δει τι έκανε η πλειονότητα των συναδελφών του.Υπάκουσαν στη κομματική γραμμή.Λένε ότι τα μέτρα αυτά θα μας βγάλουν από τη χρεοκοπία.Δηλαδή μας υπόσχονται ένα ζοφερό μέλλον με αντάλλαγμα να γλιτώσουμε από τη χρεοκοπία.Δηλαδή σαν να σου λένε τι προτιμάς τη κρεμάλα ή τη λαιμοτόμο???
 
ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΛΑΟΣ

Κύριοι πολιτικοί το γεγονός αυτό δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τους απλούς πολίτες αλλά εσάς. Γιατί να στεναχωρηθώ κύριοι για έναν από αυτούς που κάνουν έργο την μισανθρωπία; Για την τρομοκράτηση την δική μου από τους πολιτικούς, την αστυνομία, την άδικη δικαιοσύνη, την βρώμικη παιδεία, την ανύπαρκτη δημόσια υγεία (ΙΚΑ) ποιός νοιάζεται; Ακούω τους πολιτικούς να λένε πως δεν είναι όλοι ίδιοι , αν είναι έτσι γιατί πατώσαμε ; ποιό είναι το έργο των καλών πολιτικών ; γιατί αυτό το έργο αν υπάρχει όπως λένε δεν φτάνει στους πολίτες ; δεν φτάνει κύριοι γιατί απλά δεν υπάρχει , έχεται ξεπουλήσει την χώρα έχεται διαλύσει τα πάντα, παιδεία, κοινωνική συνοχή, υγεία, δικαιοσύνη. Κύριοι νομίζετε πως δεν ξέρουμε πως λειτουργούν τα κόμματα που σας έφτιαξαν πολιτικούς; Κύριοι πολιτικοί είστε ψεύτες, κλέφτες, ανίκανοι, και γενικά είστε ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η ελληνική κοινωνία. Και ξέρουμε βέβαια πως ακόμα και τώρα που σας πήρε επιτέλους χαμπάρι όλος ο λαός δεν σας πειράζει το ότι είστε πραγματικά βρόμικοι αλλά το ότι αυτό ακούγεται και προσπαθήτε με νύχια και με δόντια να αποδείξετε το αντίθετο αλλά μάταια……

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης