Η 27χρονη αθλήτρια μεγάλων διαδρομών Amber Miller γέννησε φυσιολογικά το δεύτερο παιδί της, αφού ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αθλήτρια, παρά την εγκυμοσύνη της, συνέχισε να προπονείται εντατικά, με σκοπό να συμμετάσχει στον μαραθώνιο του Σικάγο. Όταν έτρεξε τον μαραθώνιο, ήταν 39 εβδομάδες έγκυος, δηλαδή μια εβδομάδα πριν από την πιθανή ημερομηνία τοκετού! Στο τέλος του μαραθωνίου, άρχισε να νιώθει συσπάσεις και κατευθύνθηκε άμεσα στο μαιευτήριο, όπου και γέννησε φυσιολογικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Miller ακολούθησε τις συμβουλές του γιατρού της και ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο, τρέχοντας και περπατώντας εναλλάξ, σε 6 ώρες και 25 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου, έπινε συχνά υγρά, ώστε να αποφύγει την αφυδάτωση, και έτρωγε επίσης, για να μη χάσει θερμίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Miller, ως επαγγελματίας αθλήτρια, κατάφερε να τρέξει τον μαραθώνιο χωρίς να διακινδυνέψει την υγεία της ή του μωρού της. Αυτό φυσικά δεν ισχύει για όλες τις εγκύους, οι οποίες δεν έχουν τη ίδια καλή φυσική κατάσταση με τη Miller ή με άλλες αθλήτριες.

Οι ιατρικές συμβουλές σχετικά με την άθληση στην εγκυμοσύνη ποικίλλουν. Ο γενικός κανόνας παραμένει ότι, εφόσον η εγκυμοσύνη βαίνει καλώς, η γυναίκα μπορεί να συνεχίσει τις αθλητικές δραστηριότητες που είχε και πριν από την εγκυμοσύνη. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για την αποφυγή μικροτραυματισμών, λόγω χαλάρωσης των αρθρώσεων και των συνδέσμων που διαπιστώνεται κατά τη διάρκεια της κύησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το κείμενο επιμελήθηκε ο Δρ. ΘΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ MD (London) MRCOG FHEA
Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Λονδίνου,

www.gynaikologos.net

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης