Εάν θέλετε να γίνετε μαμά σίγουρα θα έχετε συζητήσει με το γυναικολόγο σας το ρόλο που παίζει τόσο η υγιεινή διατροφή όσο και η ψυχολογική ηρεμία, ώστε να αυξήσετε μέσα στους επόμενους μήνες τις πιθανότητες σύλληψης. Ωστόσο, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής μπορεί να μην τρέφεστε σωστά με αποτέλεσμα να μη γίνεται η απορρόφηση βασικών βιταμινών ζωτικών για την υγεία του αναπαραγωγικού σας συστήματος. Υιοθετήστε υγιεινές διατροφικές συνήθειες και ενημερωθείτε για τις βιταμίνες που θα αυξήσουν τη γονιμότητά σας

Το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος βοηθούν στο να δεσμεύονται οι ορμόνες στους υποδοχείς τους.
Το φιλλικό οξύ βοηθά στην ανάπτυξη των ωοθυλακίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βιταμίνη D μειώνει τις πιθανότητες έλλειψής της αργότερα στην εφηβεία του μελλοντικού παιδιού. Επίσης είναι γνωστό ότι η βιταμίνη D μειώνει την πιθανότητα ραχίτιδας και δυσκολιών στη γέννα.

Η βιταμίνη Β12 είναι γνωστό ότι μειώνει τις πιθανότητες υπογονιμότητας και γενικότερα κακής υγείας.

Τα ω-3 λιπαρά οξέα (DHA) αυξάνουν τη ροή του αίματος προς τα όργανα αναπαραγωγής και μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών της αναπαραγωγής. Τα λιπαρά ψάρια, ο λιναρόσπορος, τα καρύδια, οι σπόροι κολοκύθας και τα εμπλουτισμένα αυγά είναι καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων. Ένα συμπλήρωμα διατροφής, που περιέχει 300mg ω-3 λιπαρών οξέων εκ των οποίων 150mg DHA την ημέρα, εξασφαλίζει τη σωστή καθημερινή ποσότητα που πρέπει να παίρνει η γυναίκα που προετοιμάζει τον οργανισμό της για εγκυμοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης