Νέα δεδομένα δημιουργούνται με την άμεση εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των εξωσωματικών μονάδων στην Ελλάδα, που σύντομα θα τεθεί σε ισχύ και θα αποτελέσει την απαρχή για την αθρόα εισαγωγή πολιτών από τις χώρες της Ε.Ε. -και όχι μόνο- για εξωσωματική γονιμοποίηση.

Όπως είπε ο Άρης Αντσακλής, πρόεδρος εθνικής αρχής ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σε ειδική ημερίδα για τον ιατρικό τουρισμό, με επίκεντρο την εξωσωματική γονιμοποίηση, την Τετάρτη κατατίθεται το προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τη λειτουργία των μονάδων εξωσωματικής στην Ελλάδα και την Πέμπτη θα είναι στο γραφείο του υπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μονάδες αυτές -όπως τονίστηκε- θα λειτουργούν, με άνεση, αδειοδοτημένες πλέον και θα δείξουν στον κόσμο την ποιότητα των γιατρών και των μονάδων που προσφέρουν εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε τα πολύ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στο εν λόγω θεσμικό πλαίσιο που, όπως είπε με τη σειρά του, θα συμβάλλει στην ανάπτυξή του.

Από τη μεριά της η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας, Υποδομών και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σημείωσε ότι διεθνώς πέντε εκατομμύρια πολίτες αναζήτησαν ιατρικά κέντρα και η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί ψηλά στη λίστα της επισκεψιμότητας των τουριστών που αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης