Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Γιατί δεν μπορώ να συλλάβω;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άννα: Γεια σας γιατρέ. Είμαι 21 ετών και ο σύντροφός μου 23. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα υγείας και όμως εδώ και ενάμιση χρόνο ερχόμαστε σε επαφή ελεύθερα και δεν μπορώ να συλλάβω. Κοντεύω να τρελαθώ, έχω απογοητευτεί πλήρως γιατί είμαστε τόσο νέοι και δεν μπορούμε να κάνουμε ένα παιδί. Δεν έχουμε κάνει κάποιες εξετάσεις περί του θέματος. Ο κύκλος μου είναι σταθερότατος. Το μόνο βλαβερό είναι ότι καπνίζουμε. Τι εξετάσεις πρέπει να κάνουμε γιατρέ; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Αγαπητή Άννα,

Η ηλικία σου είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου. Σαν Γυναικολόγος εξειδικευμένος σε θέματα γονιμότητας, θα σύστηνα πρώτα απ’όλα για εσένα κλινική εξέταση και, από παρακλινικό έλεγχο, γυναικολογικό υπερηχογράφημα και Doppler, υστεροσαλπιγγογραφία και για το σύζυγο ένα σπερμοδιάγραμμα σε κατάλληλο εργαστήριο από εξειδικευμένο Βιολόγο.. Με τα αποτελέσματα αυτά θα είμαστε σε καλύτερη θέση να ξέρουμε αν και τι χρειάζεται να γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης