Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει. Τις απαντήσεις επιμελείται η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr.

Υπάρχει λόγος βιασύνης για μία εγκυμοσύνη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάριος: Γιατρέ, καλησπέρα. Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για το λειτούργημά σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Είμαι παντρεμένος δύο χρόνια τώρα και η ηλικία μου είναι 32 και της γυναίκας μου 33.Η γυναίκα μου έχει αγχωθεί πάρα πολύ με το θέμα της εγκυμοσύνης και με πιέζει αφόρητα, ενώ εγώ προσπαθώ να την ηρεμήσω να μην αγχώνεται για την ηλικία της και ότι δεν την έχουν πάρει και τα χρόνια και ότι έχουμε καιρό μπροστά μας. Να σας πω ότι και εγώ θέλω να δημιουργήσω οικογένεια, άλλωστε γι’ αυτό και παντρεύτηκα, αλλά νομίζω ότι δεν είναι τώρα κατάλληλες συνθήκες. Ποια είναι η γνώμη σας; Υπάρχει λόγος άγχους και βιασύνης όσον αφορά στη μητρική ικανότητα της γυναίκας μου, λόγω ηλικίας για τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού; Υ.Γ: έχουμε κάνει και οι δύο προγεννητικό έλεγχο και είναι όλα εντάξει. Σας ευχαριστώ.

Αγαπητέ,

Συμφωνούμε απόλυτα με την προσέγγισή σας. Απλώς έχετε υπ’ όψιν σας ότι το βιολογικό ρολόι της γυναίκας «μετράει» τον χρόνο διαφορετικά σε σχέση με τους άνδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης