Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει έγκυος η κοπέλα μου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπύρος: Καλημέρα σας και από μένα. Υπάρχει πιθανότητα να έχει μείνει η κοπέλα μου έγκυος από τη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή την 7η και 8η ημέρα του κύκλου της, δηλαδή μόλις τελείωσε η περίοδος της ενώ εγώ και τις 2 φορές τελείωσα μέσα;

Αγαπητέ Σπύρο,

Στο ερώτημά σας δεν μας αναφέρετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κύκλο της συντρόφου σας. Η ημέρα της ωορρηξίας είναι 14 ημέρες πριν την ημερομηνία της επόμενης (αναμενόμενης) περιόδου. Διάφοροι παράγοντες όπως π.χ. στρες, ορμονικές διαταραχές κ.τ.λ. είναι δυνατόν να προκαλέσουν διαταραχές στον κύκλο και η ημερομηνία της επόμενης περιόδου να μετατοπιστεί χρονικά και για αυτό η προσπάθεια υπολογισμού των γόνιμων ημερών από ένα ζευγάρι δεν αποτελεί ασφαλή μέθοδο αντισύλληψης. Σε έναν κύκλο 22-24 ημερών με ελεύθερη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, η σύλληψη είναι πιθανή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση που η σύντροφός σας δεν αδιαθετήσει την ημέρα που περιμένει την περίοδό της ή η περίοδός της έρθει με λιγότερο αίμα ή λιγότερες ημέρες από ό,τι συνήθως, θα σας συνιστούσα να κάνετε μία εξέταση αίματος η οποία λέγεται β-χοριακή γοναδοτροφίνη και η οποία θα απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημά σας αν είναι έγκυος ή όχι. Η εξέταση αυτή μπορεί να γίνει σε ένα οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο ανεξαρτήτως από το αν έχει φάει κάτι πριν ή όχι.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης