Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Μπορεί να είμαι έγκυος;

Dina Di: Καλημέρα. Είχα περίοδο 31/10/2011 και έχω κύκλο 28 ημερών. Οι γόνιμες ημέρες μου ήταν από 8/11-15/11.. Είχα ελεύθερη επαφή στις 11/11. Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης; Το θέλω τόσο πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγαπητή Dina Di,

Όντως υπάρχει πιθανότητα να είστε έγκυος εφόσον είχατε ολοκληρωμένη ελεύθερη σεξουαλική επαφή την συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα σας συνιστούσα να κάνετε μία ειδική εξέταση αίματος σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο, η οποία ονομάζεται βήτα χοριακή γοναδοτροφίνη, το αποτέλεσμα της οποίας θα σας δείξει αν είστε έγκυος ή όχι. Την εξέταση μπορείτε να την κάνετε είτε νηστική, είτε αφού φάτε, δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Εφόσον η εγκυμοσύνη είναι επιθυμητή, σας εύχομαι το αποτέλεσμα να είναι θετικό και θα σας συμβούλευα να προγραμματίσετε μία επίσκεψη σε έναν γυναικολόγο, ο οποίος θα σας κατευθύνει ανάλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αντίθετη περίπτωση μην απογοητευτείτε. Αν η επιθυμία για εγκυμοσύνη παραμένει ακόμα ισχυρή θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε σε έναν γυναικολόγο ειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας, προκειμένου να σας βοηθήσει να φτάσετε τον στόχο σας, δηλαδή την τεκνοποίηση.

Με εκτίμηση,

Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης