Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Να ανησυχώ με αυτό που συνέβη με την περίοδό μου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δέσποινα: Γεια σας. Είχα περίοδο στις 10/11/11 και από τότε είχα καθυστέρηση μέχρι που μου ήρθε η περίοδος στις 29.12.11. Είναι πολλές μέρες που άργησε; Να φοβάμαι… Μία μέρα πριν μάλιστα, δηλαδή στις 28.12, είχα δύο τρεις σταγόνες αίματος και το πρωί κανονικά περίοδο με ανοιχτό αίμα. Είχα σεξουαλική επαφή με τον άνθρωπό μου. Είμαι 20 ετών. Σας παρακαλώ απαντήστε μου.

Αγαπητή Δέσποινα,

Στην ερώτησή σας δεν αναφέρετε πόσες ημέρες είναι ο κύκλος σας, δηλαδή πότε θα περιμένατε κανονικά την περίοδό σας μέσα στον Δεκέμβριο, ούτε πότε είχατε την επαφή με τον σύντροφό σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα σας συνιστούσα να κάνετε μία εξέταση αίματος, που λέγεται β- χοριακή γοναδοτροφίνη, η οποία μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο ανεξάρτητα από προηγηθείσα ή μη λήψη φαγητού. Η εξέταση αυτή θα απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημά σας σχετικά με το αν είστε έγκυος ή όχι.

Σε περίπτωση που βγει αρνητική και είναι η πρώτη φορά που έχετε καθυστέρηση στον κύκλο σας, θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε σε έναν γυναικολόγο, ο οποίος μετά τη λήψη του ιστορικού σας και τον απαραίτητο κλινικοεργαστηριακό έλεγχο θα σας πει αν έχετε ή όχι διαταραχές στον κύκλο σας και πώς πρέπει αυτό να αντιμετωπιστεί.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr. Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης