Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Πού μπορώ να απευθυνθώ για εξωσωματική γονιμοποίηση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναστασία: Γιατρέ, καλησπέρα. Θα ήθελα να μου πείτε σας παρακαλώ, πού μπορώ να απευθυνθώ για εξωσωματική γονιμοποίηση. Προσπαθούμε με τον άντρα μου εδώ και χρόνια να κάνουμε παιδί, μάταια, καθώς πριν ένα μήνα έκανε σπερμοδιάγραμμα ο άντρας μου και φάνηκε ότι υπάρχει χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων. Εγώ έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις και ήταν καλές. Μένουμε στην Ήπειρο και θα ήθελα να μου πείτε πού να απευθυνθώ σ’ αυτήν την περιφέρεια καθώς επίσης και τί ακριβώς περιλαμβάνει η όλη διαδικασία. Σας ευχαριστώ πολύ και περιμένω με ανυπομονησία την απάντησή σας!

Αγαπητή Αναστασία,

Όπως θα έχετε ενημερωθεί στα δημόσια νοσοκομεία των Ιωαννίνων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους Γυναικολόγοι, οι οποίοι ασχολούνται με την εξωσωματική παρά τις αντιξοότητες, που αντιμετωπίζουν λόγω της έλλειψης των απαραίτητων μέσων που απαιτούνται για μία ολοκληρωμένη προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν εξετάσεις, που είναι απαραίτητο να γίνουν πριν το ζευγάρι προχωρήσει στην εξωσωματική γονιμοποίηση προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπου αυτό απαιτείται για να βελτιστοποιηθούν τα ποσοστά επιτυχίας και να διασφαλιστεί η απόκτηση υγιών παιδιών. Δυστυχώς το σύνολο των εξειδικευμένων εξετάσεων και παρεμβάσεων δεν πραγματοποιείται στις δημόσιες υποδομές Υγείας της Ηπείρου και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα μεγαλύτερο αστικό κέντρο. Ιδανική για την περίπτωσή σας είναι η Αθήνα όπου με τον σωστό προγραμματισμό από έναν εξειδικευμένο Γυναικολόγο σε θέματα Γονιμότητας, θα σχεδιαστεί αποκλειστικά για εσάς και τον σύντροφό σας ένα ειδικό πλάνο ενεργειών, που θα σας φέρει με ασφάλεια στο επιθυμητό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες της εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορείτε να βρείτε στην σελίδα www.futurefamily.gr. Εκεί παρατίθενται και τα στοιχεία επικοινωνίας για να επικοινωνήσετε απευθείας (στην περίπτωση που το επιθυμείτε) καθώς η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου ιατρικού ιστορικού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή πληροφοριών σχετικά με το τις διαδικασίες, που ενδεικνύονται για την περίπτωσή σας.

Όπως αναφέρατε προσπαθείτε χρόνια με το σύζυγό σας και πιθανώς ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας. Θα σας συμβούλευα λοιπόν να μην χάνετε άλλο χρόνο και να αναζητήσετε άμεσα την καλύτερη για εσάς λύση.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία,

Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου

www.futurefamily.gr
www.facebook.com/futurefamily.centre
www.facebook.com/FutureFamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης