Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Τελικά ήταν περίοδος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δέσποινα: Καλησπέρα, γιατρέ. Κατά την 13η προς 14η ημέρα του κύκλου είχα ένα ατύχημα όπου έσπασε το προφυλακτικό χωρίς να έχει τελειώσει. Μέσα σε 1,5 ώρα είχα πάρει το χάπι norlevo. Επτά ημέρες μετά είχα μικρή αιμορραγία, που κράτησε τέσσερις ημέρες περίπου και μου είπαν ότι αυτό ήταν στις παρενέργειες του χαπιού. Η περίοδός μου ήρθε οκτώ ημέρες μετά την αναμενόμενη ημερομηνία και είχα και τα συμπτώματα, αλλά κράτησε περίπου τρεις ημέρες, ενώ ουσιαστικά είχα μεγάλη ροή μία από αυτές τις ημέρες. Τελικά ήταν περίοδος; Γιατί, κανονικά, μου κρατάει 5-6 ημέρες και γενικά έχω σταθερό κύκλο.

Αγαπητή,

Η λήψη του χαπιού της επόμενης ημέρας, συνήθως, προκαλεί διαταραχές κύκλου για τους επόμενους 2-3 μήνες. Μην ανησυχείτε. Παρ’ όλα αυτά, θα σας σύστηνα να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο αίμα. (Σε οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο, νηστική ή όχι δεν έχει σημασία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Dr ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠ. ΠΗΧΟΣ MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης