Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρία: Γεια σας, είμαι 32 ετών και ο σύζυγός μου 45. Είμαστε παντρεμένοι 10 χρόνια και παιδάκι δεν έχουμε. Ο σύζυγος έκανε το σπερμοδιάγραμμα και βγήκε καλό. Τι εξετάσεις συγκεκριμένες πρέπει να ακολουθήσω τώρα εγώ για να δω αν είμαι γόνιμη;

Αγαπητή Μαρία,

Η μακροχρόνια προσπάθειά σας για τεκνοποίηση σε συνδυασμό με την ηλικία σας μας υποδεικνύουν πως η ενδεδειγμένη για εσάς λύση είναι να απευθυνθείτε άμεσα σε έναν γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας, που θα σας οδηγήσει με ασφάλεια και υπευθυνότητα στο ποθητό αποτέλεσμα, δηλαδή το να αποκτήσετε παιδιά. Πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή, επιμονή, πίστη και να μην απογοητεύεστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα πρέπει να κάνετε έναν κύκλο εξειδικευμένων εξετάσεων ξεκινώντας από μία υστεροσαλπιγγογραφία, έναν ορμονολογικό έλεγχο και έναν έγχρωμο διακολπικό υπέρηχο και Doppler μήτρας και ωοθηκών. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη γυναικολογική εξέταση και το λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, (το δικό σας και του συζύγου) θα επιτρέψουν στον εξειδικευμένο γυναικολόγο να σας κατευθύνει ανάλογα σχετικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να γίνετε μητέρα.

Στον κύκλο των εξετάσεων που θα κάνετε, σκόπιμο θα ήταν να συμπεριλαμβάνονται και οι εξετάσεις του προγεννητικού ελέγχου που θα πρέπει να κάνετε τόσο εσείς όσο και ο σύζυγός σας.

Λύσεις υπάρχουν για κάθε ζευγάρι που επιθυμεί τεκνοποίηση αλλά στην περίπτωσή σας ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας. Προγραμματίστε άμεσα μία επίσκεψη σε έναν έμπειρο Γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας και σας εύχομαι σε ένα χρόνο από τώρα τα μέλη της οικογένειάς σας να έχουν αυξηθεί όπως το επιθυμείτε.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης