Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Θα μπορέσουμε να κάνουμε παιδάκι με τον άνδρα μου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρία: Γεια σας. Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε με τον άνδρα μου να κάνουμε ένα παιδάκι. Πριν από ένα χρόνο, μετά από εξετάσεις, ανακαλύψαμε ότι ο άνδρας μου έχει κιρσοκήλη και ότι αυτή ήταν η αιτία που είχε πολύ χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, κινητικότητας και γενικότερα ανωμαλίες στο σπέρμα. Πριν από έξι μήνες κάναμε χειρουργείο για την κιρσοκήλη και πριν από λίγες ημέρες κάναμε πάλι σπερμοδιάγραμμα, το πρώτο μετά την επέμβαση αλλά και πάλι δυστυχώς οι απαντήσεις ήταν οι ίδιες όπως και πριν το χειρουργείο. Μας είπαν μετά από ένα τρίμηνο να κάνουμε πάλι σπερμοδιάγραμμα. Πιστεύετε ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα την επόμενη φορά; Μπορεί όντως το χειρουργείο κιρσοκήλης να διορθώσει αυτά τα προβλήματα στο σπέρμα; (Ανωμαλίες, χαμηλή κινητικότητα). Σας ευχαριστώ.

Αγαπητή,

Πράγματι η χειρουργική αποκατάσταση της κιρσοκήλης μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη ποιότητα του σπέρματος (μορφολογία, κινητικότητα και αριθμό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βελτίωση εξαρτάται από το πόσο επηρεασμένο ήταν το σπέρμα πριν το χειρουργείο, τον βαθμό της κιρσοκήλης, την ηλικία του άνδρα και τέλος από την χειρουργική μέθοδο.

Μην ξεχνάτε ότι κάθε τρείς περίπου μήνες έχουμε νέα γενιά σπερματοζωαρίων που ανπτύσονται χωρίς τον επιβαρυντικό παράγοντα της κιρσοκήλης. Σίγουρα θα βελτιωθεί το σπέρμα ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά σας (αργά ή γρήγορα).

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης