Η L’ORÉAL Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO προκηρύσσουν για 8η χρονιά

3 ετήσια Βραβεία Επιστημονικής Έρευνας, αξίας 10.000 το καθένα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL-UNESCO αποτελούν άξονα του διεθνούς προγράμματος “L’ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη” το οποίο τιμά και υπογραμμίζει κάθε χρόνο τη συνεισφορά διακεκριμένων Γυναικών Επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Στα 16 χρόνια της ιστορίας του, η L’Oréal και η UNESCO συνεργάζονται, για να προάγουν την πρόοδο των γυναικών Ερευνητριών. Τα Βραβεία απονέμονται κάθε έτος εκ περιτροπής στους κλάδους των Βιοεπιστημών και των Φυσικών Επιστημών.

Το πρόγραμμα L’ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη είναι το μοναδικό στον κόσμο για γυναίκες και το κύρος του επισφραγίστηκε από το γεγονός ότι 2 Βραβευμένες από το Διεθνές πρόγραμμα έλαβαν Νόμπελ το 2009. Από το 1998, το πρόγραμμα έχει επιβραβεύσει περισσότερες από 2.000 γυναίκες παγκοσμίως των οποίων η υποδειγματική σταδιοδρομία δημιούργησε νέες και ορισμένες φορές επαναστατικές ανακαλύψεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL-UNESCO θεσμοθετήθηκαν στην Ελλάδα το 2006 και έχουν επιβραβεύσει μέχρι σήμερα 20 Ελληνίδες Ερευνήτριες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης