Λαμιώτης έρχεται από το Λονδίνο με…ποδήλατο!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015, 12:06
Λαμιώτης έρχεται από το Λονδίνο με…ποδήλατο!
Μήνυμα αισιοδοξίας συνδυάζοντας αθλητισμό, ταξίδια και εθελοντισμό από τον Λαμιώτη Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη...

Το Ελπιδοφόρο τον γνωρίσαμε όταν διέσχισε όλη την Αφρική, από το Cape Town μέχρι και το Cairo και παρουσίασε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ AfriQuest...

Θα διανύσει 2.500 χιλιόμετρα από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα με το ποδήλατο συγκεντρώνοντας 10,000 ευρώ για τα παιδιά με καρκίνο της φλόγας.

Τι είπε στο MAG24:

Πως πήρες την απόφαση να το κάνεις αυτό;


‘’Μια ιδέα που δεν ακούγεται τρελή από την αρχή, δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί της’’, αυτής της φιλοσοφίας είμαι! Όλοι μας κάνουμε όνειρα, αλλά λίγοι δυστυχώς κάνουν το βηματάκι παραπάνω για να τα πραγματοποιήσουν. Τα όνειρα όμως είναι για να τα κυνηγάμε, και δε θα βγούμε ποτέ χαμένοι.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου λοιπόν, είχα πάντοτε τρέλα με το ποδήλατο, την εξερεύνηση και να βοηθάω όσο μπορώ τους γύρω μου. Μετά το μοναδικό 6μηνο οδοιπορικό μας στην Αφρική πέρυσι, ήρθε η ώρα του Wheeling2help...

Τι θα προσφέρει αυτή η κίνηση;

Στόχος μου είναι να κάνω ποδήλατο μια τόσο μεγάλη απόσταση φωνάζοντας δυνατά το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης. Όλοι μας, έχουμε στην ευρύτερη έστω οικογένεια, κάποιο περιστατικό με καρκίνο.. δύσκολη ασθένεια.. και οι μικροί μας ήρωες, τα αγγελούδια της Φλόγας, δίνουν μάχη και αυτοί καθημερινά. Όμως λίγοι νοιάζονται, μόνο όσους η μοίρα χτυπήσει την πόρτα σε κάποιον δικό τους. Πρέπει όμως όλοι να ευαισθητοποιηθούμε.. έχω βάλει στόχο λοιπόν, μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας Wheeling2help στην ελληνική πλατφόρμα giveandfund να μαζέψω 10,000 ευρώ τα οποία θα πάνε όλα για τις ανάγκες των παιδιών με καρκίνο της φλόγας.

Πόσο δύσκολο είναι να διασχίσεις την Ευρώπη με το ποδήλατο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει ούτε την απόσταση Λαμία-Ράχες! Αλλά πιστεύω πως όταν κάτι το θες πολύ, ο κόσμος να χαλάσει, εσύ θα το πετύχεις! Το καλό είναι ότι υπάρχουν υποδομές σχεδόν σε όλες τις χώρες που θα περάσω (ποδηλατόδρομος eurovelo 5), εκτός φυσικά από Ιταλία και Ελλάδα, στις οποίες κάπως θα τη βρούμε την άκρη! Το budget είναι 10 ευρώ τη μέρα, προσπαθώντας να βρω στέγη φιλοξενούμενος από ντόπιους σε κάθε πόλη-στάση. Ένα ταξίδι δηλαδή που θα βασίζεται και στην καλοσύνη των ανθρώπων.

Πότε θα περάσεις από τη Λαμία;

Μετά τις δύσκολες ανηφόρες του Δομοκού, το πλάνο λέει πως θα φτάσω στην Λαμία την Πέμπτη 8 Οκτώβρη το απόγευμα και ήδη οργανώνουμε μια πολύ όμορφη γιορτή στο κέντρο της πόλης με το Δήμο, τον ποδηλατικό και άλλους αθλητικούς συλλόγους. Περιμένω και το Mag24 και όλους τους φίλους και γνωστούς, να συμμετάσχουν σε μια πολύ όμορφη γιορτή για τον αθλητισμό και τον παιδικό καρκίνο.

Τι βοήθεια περιμένεις από τον κόσμο;

Βασικά θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος στον κόσμο, αν εκείνη τη μέρα, το κέντρο της πόλης μας γεμίσει με παιδιά, ποδήλατα και χαμόγελα για να γιορτάσουμε όλοι μαζί! Θέλω να προσκαλέσω όλους όσους τους αρέσει η ιδέα να μου κάνουν παρέα και για μερικά χιλιόμετρα πριν ή μετά τη Λαμία (γιατί όχι και μέχρι τον τερματισμό στην Αθήνα) με το ποδήλατο! Μπορεί ακόμη όποιος θέλει, να κάνει μια μικρή δωρεά μέσω της καμπάνιας ή και να γίνει πρεσβευτής του Wheeling2help, βοηθώντας στη δύσκολη προσπάθεια να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε 10,000 ευρώ για τα παιδιά της φλόγας!


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015, 12:17