Κωτσόβολος: 1.550 εθελοντές σε μία ημέρα κατάφεραν να κάνουν 72 «καλές πράξεις»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, 19:28
Κωτσόβολος: 1.550 εθελοντές σε μία ημέρα κατάφεραν να κάνουν 72 «καλές πράξεις»

Για 7η συνεχή χρονιά, η μεγαλύτερη ενέργεια εθελοντισμού, η «Ημέρα Καλής Πράξης» της Κωτσόβολος, χάρισε «χρώμα» και χαρά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τις μοναδικές δράσεις των εθελοντών της. Οι 1.550 εθελοντές της εταιρείας από τα καταστήματα, τα κεντρικά γραφεία, τις αποθήκες και το κέντρο διανομής επισκευών της εταιρείας συνεπείς στο ραντεβού τους, την Κυριακή 9 Ιουνίου, μοιράστηκαν σε 72 ομάδες και συμμετείχαν δυναμικά σε πολλαπλές δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την 3η ηλικία ή το περιβάλλον.

Η ομάδα των Κεντρικών Γραφείων της Κωτσόβολος για ακόμη μία χρονιά άφησε σημαντικό έργο πίσω της, αφιερώνοντας μία ημέρα στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων). Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο εδώ και πάνω από 82 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά με αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες.

Οι εθελοντές της Κωτσόβολος ανέλαβαν να ετοιμάσουν προϊόντα (μπρελόκ, διακοσμητικά κ.α.) για το e-shop του οργανισμού, να φτιάξουν λαχταριστές λιχουδιές για τα παιδιά στην κουζίνα του οργανισμού, αλλά και άλλες εργασίες, όπως το να καλλωπίσουν δημιουργικά την αυλή του οργανισμού και να διοργανώσουν ένα μουσικό-χορευτικό πάρτι με πολλά παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

Η Κωτσόβολος, σε συνεργασία με το συνεργάτη της εταιρείας Generali, συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Οικονομικής Υιοθεσίας της ΕΛΕΠΑΠ, και κατάφεραν να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας 2 παιδιών της εξασφαλίζοντας τις θεραπείες τους για ένα χρόνο.

Ανάμεσα στις 72 ομάδες η ομάδα από το κατάστημα της Καλαμάτας πέρασε την ημέρα της στα Παιδικά Χωριά SOS. Σε ένα παλιό νεοκλασικό σπίτι που λειτουργεί ως χώρος δραστηριοτήτων, σίτισης, απασχόλησης και εκπαίδευσης, οι εθελοντές ανανέωσαν τις δύο μεγάλες αίθουσες εκπαίδευσης (δημοτικού και γυμνασίου), καθώς και ανέλαβαν τη διακόσμηση αυτών με ζωγραφική στους τοίχους. Πιο εντυπωσιακό, ήταν η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με γκράφιτι από ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Παράλληλα, η ομάδα του καταστήματος στην Οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη αφιέρωσαν την ημέρα τους στο σύλλογο «Λάμψη», την παιδαγωγική κλινική της Παιδοογκολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, προσφέροντάς τους φάρμακα και αναλώσιμα. Επιπλέον, το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» της Κωτσόβολος κατάφερε να στηρίξει κοινωνικές δομείς και ιδρύματα με την παροχή συσκευών που έχουν προσφέρει οι πελάτες της και τις έχει επισκευάσει για να στηρίξει οικογένειες που τις έχουν ανάγκη.

Το έργο της Κωτσόβολος χρόνο με το χρόνο αφήνει το σημάδι του, βάζοντας το λιθαράκι του στη δημιουργία μίας ζωής καλύτερης για όλους!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, 19:29