Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 11:42
Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης
Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Σμυρνιώτης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με κοινωνικούς λειτουργούς άλλων χωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην αίθουσα συσκέψεων του δημαρχείου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και η ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης για τις κοινωνικές δομές που έχει αναπτύξει.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί που επισκέφθηκαν τον δήμαρχο είναι από την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Τουρκία, τη Νορβηγία και τη Βραζιλία και φιλοξενήθηκαν από το τοπικό τμήμα Αρκαδίας-Λακωνίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας με πρόεδρο την κα Γιάννα Μπαλή.

Ο κ. Σμυρνιώτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επεσήμανε: «Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, ένας δήμος έχει χρέος και καθήκον να επικεντρωθεί στις σοβαρές ανάγκες των δημοτών του και να καταπιαστεί με τις κοινωνικές πτυχές μιας σύγχρονης πόλης. Με σκοπό την κοινωνική συνοχή και την προάσπιση της υγείας, ο Δήμος Τρίπολης έχει αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο παροχής υπηρεσιών κοινωνικής στήριξης σε άτομα, οικογένειες και πληθυσμιακές ομάδες που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις ή καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού»

Οι κοινωνικές δομές που έχει αναπτύξει ο Δήμος Τρίπολης είναι:


- δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου
- δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου
- δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου
- Κοινωνικό Φροντιστήριο
- λειτουργία ξενώνα κακοποιημένων γυναικών
- δημοτικός Λαχανόκηπος
- οικονομική βοήθεια σε δημότες που έχουν ανάγκη και
- διανομή τροφίμων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία Κοινωνικού Εστιατορίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου κα Μαρία Εικοσιδέκα και ο αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Κοσκινάς.

Η κα Εικοσιδέκα δήλωσε: «Ο Δήμος Τρίπολης καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ενίσχυση των δημοτών που έχουν ανάγκη και πρόθεση της δημοτικής Αρχής και του Τμήματος Πρόνοιας είναι να συνεχίσει το κοινωνικό έργο με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί προς όφελος των συνδημοτών μας».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 13:55