Συνολικά 320 οικογένειες στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης ενώ μέχρι σήμερα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη η Δημοτική Αρχή έχει προβεί στην παροχή έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων σε 500 άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ανεργίας.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου δημιούργησε τις κοινωνικές δομές που παρέχουν ασφάλεια στους οικονομικά αδύναμους πολίτες του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όσους μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί με θέρμη στο κάλεσμά της και έχουν προσφέρει ο καθένας όσα και ό,τι μπορεί στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου.

Η εθελοντική συμμετοχή πολιτών και φορέων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Τρίπολης όπως και η προσφορά των συνδημοτών δίνουν μήνυμα αισιοδοξίας . Μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη.

Οι νέες κοινωνικές δομές που έχει αναπτύξει ο Δήμος Τρίπολης είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κοινωνικό Ιατρείο – Κοινωνικό Φαρμακείο
Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών
Δημοτικός Λαχανόκηπος
Οικονομική στήριξη δημοτών
Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες
.

Τα απολογιστικά στοιχεία από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των κοινωνικών δομών είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά καθώς οικονομικά αδύναμοι πολίτες του Δήμου Τρίπολης έχουν υποστηριχθεί ουσιαστικά στην κάλυψη βασικών αναγκών.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μαρία Εικοσιδέκα σε επίσκεψη της στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ,στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ δήλωσε: «Στο δήμο μας, ειδικά σε αυτή την περίοδο κρίσης που βιώνει η χώρα μας , με τις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, εξακολουθούμε να δίνουμε έμφαση στην υλοποίηση δράσεων πρόνοιας και μέριμνας, υποστήριξης και ανακούφισης, κυρίως ευπαθών ομάδων πολιτών και άπορων οικογενειών.

Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε από την αρχή της λειτουργίας των κοινωνικών δομών ότι συνδημότες μας αλλά και οι Αρκάδες Ομογενείς είναι μαζί μας σε κάθε εγχείρημα. Προσφέρουν στο συνάνθρωπο και αυτό δίνει ελπίδα για το αύριο.

Γι’ αυτό ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί με θέρμη στο κάλεσμά μας και έχουν προσφέρει ο καθένας όσα και ό,τι μπορεί.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, τους επαγγελματίες, τους εκπροσώπους τοπικών φορέων και κάθε ενδιαφερόμενο να στηρίξει τις προσπάθειές μας. Πρέπει και αξίζει , για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας να ευαισθητοποιηθούμε όλοι».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης