Τα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αθήνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» για την υποστήριξη των παιδιών και των ευάλωτων πληθυσμών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που έχουν αναλάβει από κοινού ο ΣΦΕΕ με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό(ΕΕΣ), με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης σε παιδιά και σε λοιπές ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του ΕΕΣ Αθήνας παρέχεται φιλοξενία αυτή την περίοδο σε 94 ασυνόδευτους ανήλικους, εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέσα από ένα πλαίσιο υποστηρικτικών υπηρεσιών στοχεύει, όχι μόνο στην εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς διαβίωσης στους φιλοξενούμενους ανήλικους, αλλά και στην κάλυψη των ψυχοκοινωνικών τους αναγκών, με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Το κλιμάκιο του ΣΦΕΕ διέθεσε φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα για την κάλυψη των αναγκών των φιλοξενούμενων ασυνόδευτων ανηλίκων ενώ εκπαιδεύτρια – Νοσηλεύτρια του ΕΕΣ παρέδωσε στους φιλοξενούμενους ανήλικους μαθήματα Α’ Βοηθειών.

«Το ταξίδι του “προΣfΕΕρουμε” επεκτείνεται και σε άλλη μια ευπαθή ομάδα, τους ασυνόδευτους ανηλίκους, πράγμα που μας γεμίζει με αισιοδοξία. Αρκεί το χαμόγελο που ζωγραφίζεται στα πρόσωπα των παιδιών που επισκεφθήκαμε σήμερα για να υπερνικήσουμε κάθε πιθανό εμπόδιο και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας», δήλωσε ο πρόεδρος, του ΕΕΣ, δρ. Αντώνιος Αυγερινός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό θεωρεί ο ΣΦΕΕ το έργο και τη δράση του ΕΕΣ, τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΣΦΕΕ Μιχάλης Χειμώνας, προσθέτοντας ότι «τόσο για το Σύνδεσμο όσο και για το φαρμακευτικό κλάδο, ο ΕΕΣ εκφράζει τις αξίες που πρεσβεύουμε και εμείς οι ίδιοι, ενώ το έργο του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Είμαστε περήφανοι που συμπορευόμαστε από το 2016».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης