Για εμπρησμό συνελήφθη ένας 87χρονος στη 01.30 τη νύχτα στον Άγιο Στέφανο Αττικής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 87χρονος που καταγγέλθηκε για την πράξη του εμπρησμού από 39χρονο επίσης κάτοικο του Αγίου Στεφάνου, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Διονύσου και όπως έχει γίνει γνωστό για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του η οποία μαζί με τον φερόμενο ως δράστη αποστέλλονται στην εισαγγελία Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφού δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία παρά μόνο η τηλεοπτική δήλωση του Υπουργού Κικίλια, στην κατοχή του 87χρονου βρέθηκε μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό και κομμάτια υφάσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο πριν από λίγες μέρες είχε μια μικρή εστία φωτιάς και τότε ο 87χρονος είχε απευθυνθεί παραπονούμενος στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ότι ο χώρος εκεί δεν έχει καθαριστεί και υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς.

Τα στοιχεία του ρεπορτάζ για τον 87χρονο «εμπρηστή»

Στο βίντεο του ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» φαίνεται το σημείο στο οποίο σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές συνελήφθη ο «δράστης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το βίντεο εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η φωτιά θα έμπαινε σε πρανές σημείο από όπου περνά ο σιδηρόδρομος του Αγίου Στεφάνου όπου έχει κυπαρίσσια και το έδαφος ήταν καθαρισμένο από το Δήμο Διονύσου.

Επίσης, το σημείο αυτό βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του φερόμενου ως εμπρηστή και της οικογένειάς του. Επιπλέον, το σημείο αυτό απέχει τριάντα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα Αγίου Στεφάνου και είναι σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της περιοχής.

Παρά το ότι κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής ο υπουργός αποδέχθηκε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκλήθη και έσβησε την φωτιά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού σε επικοινωνία της Ζούγκλας με στελέχη του πυροσβεστικού σώματος, μας είπαν ότι παρόλο που εκλήθησαν για συμβάν στην περιοχή γύρισαν πίσω χωρίς να κάνουν κάποια ενέργεια και για περισσότερες πληροφορίες μας παρέπεμψαν στην ΕΛ.ΑΣ.

 

Η μαρτυρία συγγενικού προσώπου

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με συγγενικό πρόσωπο του «δράστη» και μας είπε τα εξής: «Είναι εδώ πολλά χρόνια και μένει όλη η οικογένεια στο διώροφο. Ο Τ. (έτσι είναι το μικρό όνομα του 87χρονου) κοιμόταν από τις 9.30 το βράδυ και ήρθε και τον συνέλαβε η αστυνομία μετά από την καταγγελία κάποιου που δεν ξέρουμε ακόμη το όνομά του. Όπως βλέπετε το σημείο που λένε ότι πήγε να βάλει φωτιά είναι καθαρισμένο και έχει κυπαρίσσια που είναι βραδύκαυστα βρίσκεται σε πολυσύχναστο δρόμο, στις γραμμές του σιδηρόδρομου. Είναι στο αστικό περιβάλλον και όχι σε απομακρυσμένη πευκόφυτη περιοχή. Αν ήθελε να βάλει φωτιά, θα την έβαζε απέναντι από το σπίτι του με κίνδυνο να καεί ο ίδιος;».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 87χρονος είχε κάποια διένεξη με άγνωστο άτομο για τον οποίο πιστεύει ότι με κάποιο καυστικό υγρό ξέρανε τα φυτά που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο του σπιτιού του και τα είχε φυτέψει μόλις ήρθε σε αυτή την περιοχή.

Η δήλωση Κικίλια

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο», είπε ο κ. Κικίλιας μιλώντας για το θέμα στο Open.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον OPEN, ο ύποπτος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό και μάλιστα, πρόλαβε και έβαλε τη φωτιά.

To λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης