Συμβολικές κινητοποιήσεις μπροστά στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου πραγματοποίησαν νοσοκομειακοί γιατροί ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της ΕΝΙΘ με κύριο αίτημα την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Η ΕΝΙΘ επισημαίνει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας παραμένει στο κόκκινο και ότι οι κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν σε πληρότητα, ενώ τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων και ιατρείων και τη συγχώνευση κλινικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κωφεύει στις φωνές των υγειονομικών και προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση με αποσπασματικά μέτρα. Επίσης σημειώνει ότι ο προϋπολογισμός για το 2021 αντί για αύξηση προβλέπει μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία κατά 600 εκατομμύρια.

Η ΕΝΙΘ ζητεί μεταξύ άλλων ενίσχυση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, μαζικές μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, άνοιγμα κλινών ΜΕΘ, με προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την ποιοτική περίθαλψη και την ασφάλεια των ασθενών, δωρεάν μαζικά τεστ από τον ΕΟΔΥ, λήψη μέτρων για την αποφυγή διασποράς στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε εργασιακούς χώρους και ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης