Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο ΥΜΑΘ, όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Σταύρο Καλαφάτη και τη διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έλαβε ως δώρο αντίγραφο Σταυρού από το 1300, δημιούργημα του τελευταίου ζωγράφου που φιλοτέχνησε με τη βυζαντινή τεχνοτροπία, του Φλωρεντιανού Τσιμάμπουε από τον κ. Καλαφάτη, με τον Παναγιώτατο να ανταποδίδει με μια ασημένια πόρπη.

Αντάλλαξαν εγκάρδια λόγια ο ένας για το έργο του άλλου, με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης να επισημαίνει το σπουδαίο έργο της 30ετής διακονίας του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη «αποτελεί καθαγίασμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος επεσήμανε ότι με τον Σταύρο Καλαφάτη έχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα, κυρίως οικολογικού χαρακτήρα λόγω της προηγούμενης θητείας του υφυπουργού, ενώ πρόσθεσε ότι καμάρωσε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί για το κοινό καλό της πόλης.

Φωτογραφίες/Βίντεο: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης