Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΠΟΑ, «η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τη θερμή της συμπαράσταση στον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό, ο οποίος έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης και δηλώνει ότι το υπουργείο : α) δεν ανέχεται καμία παραβατική συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται σε βάρος υπαλλήλων του κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους και β) θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο, προκειμένου οι αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν την συγκεκριμένη υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη (7/3), ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού την ώρα της επιστροφής από την εργασία του, με σκοπό την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), «υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει ήδη επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές, συνδέοντας τον ξυλοδαρμό με τις υποθέσεις αυτές και έχει καταθέσει στοιχεία», προσθέτει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΕΑ.

 

Δήμαρχος Μυκόνου: Εγκληματική και ανοίκεια η επίθεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, με ανάρτηση στο Facebook κάνει λόγο για «εγκληματική» και «ανοίκεια» επίθεση, που έχει συγκλονίσει όλους στο νησί και καλεί τις Αρχές να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες.

«Ο Δήμος Μυκόνου και η τοπική μας κοινωνία σέβεται, εμπιστεύεται και τιμά τους δημόσιους λειτουργούς του νησιού. Η εγκληματική και ανοίκεια επίθεση σε υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με τοπική αρμοδιότητα τη Μύκονο, μας έχει συγκλονίσει όλους. Ελληνική Αστυνομία και αρμόδιες αρχές της Δικαιοσύνης οφείλουν να λειτουργήσουν άμεσα, να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες. Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης