Το πρόγραμμα δωρεάν μετακινήσεων «Κοντά στους νέους» της Aegean Airlines, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και αφορά 500 φοιτητές, παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, του υπουργού Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδη και των δημάρχων Μήλου, Καρπάθου, Σκύρου, Νάξου και Αστυπάλαιας.

Το πρόγραμμα αφορά 500 φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ το έτος 2013 και θα εισαχθούν το 2014 και φοιτούν σε άλλη πόλη από αυτήν που διαμένουν οι γονείς τους. Στους 500 δικαιούχους θα προσφερθούν οκτώ εισιτήρια σε κάθε έτος των σπουδών τους. Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι φοιτητές των ΑΕΙ. Η επιλογή, ωστόσο, θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Οι 200 από τους 500 φοιτητές θα έχουν καταγωγή από τα νησιά των άγονων γραμμών. Οι υπόλοιποι 300 θα προέρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα και, εκτός από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, θα λαμβάνεται υπόψη και η βαθμολογία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπολογίζουμε ότι το όφελος ανά οικογένεια θα είναι 2.500 ευρώ» τόνισε ο αντιπρόεδρος του αερομεταφορέα, Ευτύχιος Βασιλάκης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από την 1η έως τις 15 Απριλίου, ενώ τα ονόματα των δικαιούχων θα ανακοινωθούν στις 2 Μαΐου.
Την πρωτοβουλία της Aegean χαιρέτησε ο κ. Αρβανιτόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική ευθύνη. Αναφέρθηκε επίσης, στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι η δυνατότητα μεταγραφών για τους πολύτεκνους, το πρόγραμμα σίτισης για τους μορφωτές και η πρόσβαση στη γνώση για τους φοιτητές με πρόβλημα τύφλωσης.

Παράδειγμα προς μίμηση, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο κ. Χρυσοσοΐδης, σημειώνοντας ότι η Aegean Airlines αποτελεί υπόδειγμα για το επιχειρείν. «Είναι υποχρέωσή μας η βελτίωση των υποδομών, ειδικά στα ακριτικά νησιά μας, ώστε να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία, συνολικά της χώρας» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης