Πραγματικά εξωφρενική όσο και απάνθρωπη είναι η εικόνα που τραβήχτηκε στις 15 Ιουνίου εντός φεριμπότ το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Κεραμωτή για Θάσο. Σ’ αυτή απεικονίζονται μια μητέρα με το παιδί της, το οποίο είναι άτομο με αναπηρία και βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, να κάνουν το ταξίδι διάρκειας 45 λεπτών στο γκαράζ των αυτοκινήτων του φεριμπότ, μέσα στην αφόρητη ζέστη, γιατί δεν υπήρχε ράμπα για ΑμεΑ προκειμένου να ανέβουν στις θέσεις επιβατών στο κατάστρωμα.

Κι ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πλοίο, όπως πολλά ακόμη στην χώρα μας, δεν διαθέτει την ράμπα για ΑμεΑ, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται οι συνάνθρωποι μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός όμως ότι οι άνθρωποι που έκαναν το κουμάντο στα αυτοκίνητα εντός του γκαράζ του φέριμποτ, ή κάποια άλλα μέλη του πληρώματος δεν είχαν καν την ευαισθησία να μεταφέρουν στα χέρια το παιδί και το καρότσι προκειμένου μαζί με την μητέρα να καθίσουν όπως όλοι οι επιβάτες στον προβλεπόμενο χώρο, αλλά τους εγκατέλειψαν στο γκαράζ, πραγματικά ξεπερνάει τη λογική…

Τη φωτογραφία από το απίστευτο πραγματικά συμβάν, δημοσίευσε στα social media η κα Γεωργία Πραστάνη, το Σάββατο, 15 Ιουνίου, η οποία ταξίδευε με το φέριμποτ και ένας συνεπιβάτης την κατέγραψε, με συνέπεια να γίνει  πολύ σύντομα viral στα social media.

Η κα Πραστάνη αναφέρει στην ανάρτηση της τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νιώθω τεράστια ΝΤΡΟΠΗ που είμαι άνθρωπος και ζω σε αυτήν την απαράδεκτη χώρα ειλικρινά!

Εν έτη 2024, εν μέσω καλοκαιριού μητέρα με παιδί ΑΜΕΑ, μένει 45’ στο αμπάρι με τα αυτοκίνητα μέσα στον ήλιο, γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΜΠΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ!

Άμεσα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΡΑΜΠΕΣ/ΑΝΕΒΑΤΟΡΙΑ και απαγόρευση μεταφορικών χωρίς τις συγκεκριμένες προδιαγραφές!

Θα γίνουμε ποτέ χώρα επιτέλους ή να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να ψάχνουμε για κάποια άλλη που σέβεται τους πολίτες της με όλες τους τις ιδιαιτερότητες;;;

Kyriakos Mitsotakis

Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras

ΑΚΟΥΤΕ ή θέλετε γραπτές αναφορές μέχρι να σβήσει ο ήλιος και η ελπίδα ;;;;»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης