Απαντήσεις ζητά η Μαρία Καρυστιανού από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη για τη μονταζιέρα λέγοντας παράλληλα πως «η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική» αναφερόμενη στη διάψευση της Εισαγγελέως πως δεν προέτρεψε ποτέ συγγενείς να απευθυνθούν στην εκκλησία για παρηγοριά.

Ειδικότερα, η Μαρία Καρυστιανού απάντησε στη Γεωργία Αδειλίνη λέγοντας: «Προς απάντηση λοιπόν όχι δεν τα έχουμε χάσει. Η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε πολύ περισσότερα από όσα θέλει η ίδια» και πρόσθεσε: «Λυπάμαι για μια ακόμη φορά που ακούω την κυρία Αδειλίνη, πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να δω να απαντάει για όλα αυτά τα τελευταία γεγονότα, που έχουν βγει στο φως με τη μονταζιέρα, για τα ηχητικά, για το ότι οι ανακριτικές αρχές μετά από 13 μήνες, ζήτησαν τα ηχητικά. Για ποιο λόγο πρέπει αυτή τη στιγμή να ψάχνουμε σε ένα χώρο εκτός από το Κουλούρι και εκτός από το χώρο του δυστυχήματος, τα υπολείμματα των ανθρώπων μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρθηκε στο OPEN η κ. Καρυστιανού δεν ήταν μόνη της εκείνη την ημέρα στη συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενώ δεν πήγε μόνο μία φορά. Οι συναντήσεις φαίνεται να ήταν τέσσερις ενώ παρούσα η κ. Καρυστιανού ήταν σε δύο, σε μια από αυτές ήταν και οι αδερφοί Πλακιά. Σε δύο ήταν επίσης ο Χρήστος Κωνσταντίδης και ο Παύλος Ασλανίδης.

Όπως υποστήριξαν οι απαντήσεις της Εισαγγελέως ήταν παρόμοιες σε όλες τις συναντήσεις. Τους προέτρεπαν να απευθυνθούν στην Εκκλησία και να βρουν παρηγοριά στο Θεό. Μάλιστα σε μία από τις συναντήσεις της έδειξε φωτογραφίες από το Κουλούρι. Τότε εκείνη του απάντησε ότι «είναι ένα μικρό ηθικό θέμα» ενώ τους είπε στη συνέχεια ότι «τους καταλαβαίνει αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αδειλίνη: «Διαψεύδω κατηγορηματικά»

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών διέψευσε για πρώτη φορά την καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού πως προέτρεψε συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να πάνε στην εκκλησία για να τους βοηθήσει.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε:  «Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα μίας τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιοδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να αποδοθεί Δικαιοσύνη για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται σε οποιονδήποτε συγγενή θύματος για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με τα Τέμπη.

Θα ήταν απάνθρωπο και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς της αλήθειας των όσων ισχυρίζομαι, είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι εκείνο που έχει σημασία είναι να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών και να διαλευκανθεί πλήρως η αλήθεια. Τους διαβεβαιώνω, από καρδιάς, πως δεν είμαι απέναντί τους, αντίθετα είμαι μαζί τους».

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης