Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Κάμερα: Γιώργος Δαγαλάκης , Νίκος Χριστοφάκης
Παραγωγή: Ζougla.gr WebTV 2023

«Χρειάζεται πολλή προσοχή πια όταν αγοράζουμε ελαιόλαδο, ειδικά αυτό το οποίο δεν έχει πιστοποιημένη ετικέτα. Οι περιπτώσεις νοθείας αυξάνονται. Οι τιμές έχουν ανέβει και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να κάνουν… πάρτι. Βέβαια ακόμα και σε έλαια με κάποια υποτυπώδη ετικέτα εγώ δεν μπορώ να εγγυηθώ 100% ότι ο τυποποιητής το προϊόν δεν το έχει αναμείξει με κάποιο έλαιο περσινό ή προ δύο ετών, που είναι και αυτός ένας τρόπος μικρονοθείας, χρειάζεται χημική ανάλυση για να διαπιστωθεί», αναφέρει σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της «Ζούγκλας», ο  Βασίλης Φραντζολάς ( M.Sc.  Food Policy City University),  Σύμβουλος  Ποιότητας Ελαιολάδου, δοκιμαστής και συγγραφέας βιβλίων για το ελαιόλαδο.

Παράλληλα αναφέρεται στα είδη των ελαίων τα οποία πωλούνται, στην ποιότητά τους, ενώ μπροστά στην κάμερα δείχνει και εξηγεί αναλυτικά τους τρόπους νοθείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον δίνει συμβουλές προς τους καταναλωτές για το πώς μπορούν να αποφύγουν το νοθευμένο ελαιόλαδο αλλά και τι να προσέξουν πριν προχωρήσουν σε κάποια αγορά.

Ο Βασίλης Φραντζολάς εξηγεί επίσης τους λόγους για τους οποίους η τιμή του ελαιολάδου θα συνεχίσει να αυξάνεται και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την καλλιέργεια της ελιάς στην χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο γνωστός δοκιμαστής μιλά και για τα οφέλη του «πράσινου χρυσού» στην υγεία επικαλούμενος έρευνες πανεπιστημιακών, επισημαίνει  τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό ένα νοθευμένο έλαιο ενώ απαντά και σε ερωτήματα για το χύμα ελαιόλαδο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε όλα όσα είπε στη «Ζούγκλα»:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης