Σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ καταδικάστηκε πρωτοδίκως ο 46χρονος καθηγητής Γενικού Λυκείου της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές, στις 8 Απριλίου, μετά από καταγγελία 17χρονης μαθήτριας, σύμφωνα με την οποία την ακολουθούσε στους χώρους του σχολείου με απειλητική διάθεση.

Η εν λόγω απόφαση -κατά της οποίας ο εκπαιδευτικός θα ασκήσει έφεση- αφορά το σύνολο των κατηγοριών που τού είχαν αποδοθεί για διατάραξη λειτουργίας της υπηρεσίας (σ.σ. του σχολείου), απειλή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως ο 46χρονος καθηγητής συνελήφθη στις αρχές Απριλίου. Η 17χρονη μαθήτρια μπήκε στο γραφείο της διευθύντριας και κλειδώθηκε μαζί της, επειδή, όπως ανέφερε το παιδί, ο εκπαιδευτικός την κυνηγούσε στην αυλή. «Το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο που υπηρετώ για πάνω από δέκα χρόνια, και θα καταπέσει πολύ σύντομα. Το κατηγορητήριο λέει και για απειλή. Είναι όλα συκοφαντίες», είπε ο καθηγητής.

«Είμαστε φίλοι»

Αναφορικά με την 17χρονη μαθήτρια και την οικογένειά της ο 4χρονος ισχυρίστηκε στη δίκη που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών ότι «Είμαστε με την οικογένειά της για πάνω από 20 χρόνια φίλοι. Δεν έχω στείλει κανένα γραπτό μήνυμα. Στο πλαίσιο του μαθήματος τη βοηθάω, γιατί στη Βιολογία είναι λίγο πίσω, έχουμε μια ανταλλαγή σημειώσεων».

Θέση για τις καταγγελίες πήραν αμέσως μετά την καταγγελία και οι συμμαθητές της 17χρονης, οι οποίοι είχαν αναφέρει στην εκπομπή «Live News» πως η συμπεριφορά του ξεκίνησε να γίνεται αλλοπρόσαλλη το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μετά τα Χριστούγεννα, λίγο μετά την περίοδο που φέρεται να έφτασε στο αποκορύφωμα η παρενόχληση της μαθήτριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πριν τα Χριστούγεννα έκανε μάθημα μια χαρά. Μετά άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα και να λέει πράγματα που δεν βγάζουν νόημα», είπε ανώνυμα ένας μαθητής.

Σπούδασε βιολογία, δηλώνει συγγραφέας και τον αποκαλούν… Όμηρο

Σύμφωνα με την εκπομπή του Mega, ο κατηγορούμενος καθηγητής γράφει στο βιογραφικό του πως σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και το 2007 διορίστηκε ως καθηγητής, έχοντας έκτοτε διδάξει σε τέσσερα γενικά Λύκεια σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.

Στο Facebook δηλώνει συγγραφέας. Αποκαλείται Όμηρος στην τοποθεσία Τροία, ισχυρίζεται ότι είναι ιατρικός σύμβουλος της Εθνικής Ομάδας και πως εργάζεται ως καθηγητής στο Χόγκουαρτς.

Επίσης, το 2010 ο καθηγητής ήταν υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, συγκεντρώνοντας 33 σταυρούς.

Καθ’εξιν… σάτυρος

Άτομο από το πολύ στενό περιβάλλον του κοριτσιού, που κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση, μίλησε στην εκπομπή «Live News» και είπε πως ο εκπαιδευτικός έκανε τα ίδια και με άλλα κορίτσια μέσα στην τάξη.

«Ο πατέρας του κοριτσιού αντίκρισε τον συγκεκριμένο καθηγητή πρώτη φορά, όταν πήγε στο σχολείο και του έκανε τη μήνυση. Η κόρη του τού εκμυστηρεύτηκε ότι τα ίδια έκανε και με άλλα κορίτσια μέσα στην τάξη. Κανένας από τους γονείς δεν ασχολήθηκε. Αυτός τα τελευταία χρόνια κάτι έχει πάθει. Στο παρελθόν ήταν λογικός, σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν. Εκείνη την ημέρα το κορίτσι πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του και έκλαιγε. Μάλιστα, ο πατέρας της την πίεσε, για να του πει τι συνέβαινε. Το κορίτσι δεν έλεγε», είπε χαρακτηριστικά το άτομο από το περιβάλλον της μαθήτριας.

Επίσης, δήλωσε ότι «η διευθύντρια με τον τρόπο της έλεγε: “όλα καλά, όλα καλά”. Ο καθηγητής αυτός έχει κάνει μέχρι και στριπτίζ μέσα στην τάξη. Έλεγε στους μαθητές: “Δεν κόβουμε τις λέξεις, γιατί τα μεγάλα πράγματα είναι ωραία”. Του είχαν δώσει άδεια από προχθές και παλιότερα του έγραφαν άδεια αναρρωτική. Τον έδιωχναν, για να μην τον έχουν στο κεφάλι τους. Ο πατέρας βρήκε την κόρη του κλειδωμένη στο γραφείο της διευθύντριας. Της επιτέθηκε έξω στην αυλή του σχολείου και την κυνηγούσε μέσα σε αυτό. Μιλάμε για σεξουαλική παρενόχληση. Υπάρχουν ολόκληρα κατεβατά μηνυμάτων προς το κορίτσι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης