Την ευθύνη για αρπαγή προϊόντων από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανέλαβε ομάδα αντιεξουσιαστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μεσημέρι του Σαββάτου 4/11 πραγματοποιήθηκε απαλλοτρίωση στο s/m My Market στην οδό Αγίας Σοφίας, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της γειτονιάς του Βύρωνα.

Τα supermarkets διαχρονικά είναι από τις επιχειρήσεις που δε χάνουν αφορμή να μετατρέπουν κάθε κρίση σε ευκαιρία για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους στις πλάτες μας με ποικίλους τρόπους. Είτε ξεζουμίζοντας το εργατικό τους δυναμικό με πενιχρούς μισθούς και ελαστικά ωράρια, είτε επιβάλλοντας εξωφρενικές ανατιμήσεις σε όλα τους τα προϊόντα, με προτεραιότητα τα αγαθά πρώτης ανάγκης δυσχεραίνοντας περαιτέρω την ποιότητα ζωής μας.

Ζούμε για να δουλεύουμε, ζούμε για να νοικιάζουμε, οι μισθοί μας τελειώνουν την 1η βδομάδα του μήνα και σ’ αυτή τη συνθήκη το κράτος προσπαθεί να μας πείσει πως το “καλάθι του νοικοκυριού” και τα ψίχουλα που βάφτισε market pass αποτελούν κοινωνική πολιτική. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η “κοινωνική πολιτική” των εξευτελιστικών αποζημιώσεων και της διαμονής σε camps και γήπεδα με τα οποία επιχείρησε να πείσει τους πληγέντες κατοίκους του Θεσσαλικού κάμπου ότι θα αποκατασταθούν οι ζωές τους. Μέσα στην ίδια συνθήκη, οι επιχειρηματίες των supermarkets, ως σύγχρονοι μαυραγορίτες, εκμεταλλεύτηκαν ακόμα και την έλλειψη πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή της πλημμυρισμένης Θεσσαλίας μοσχοπουλώντας ακόμα πιο ακριβά τις συσκευασίες των εμφιαλωμένων νερών. Ενώ οι πληγέντες πληθυσμοί έβλεπαν λάσπες και συντρίμμια, τα αφεντικά μελετούσαν ισολογισμούς, τζίρους και περιθώρια κέρδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρπάξαμε, λοιπόν, δεκάδες προϊόντα πρώτης ανάγκης από το My Market (λάδια, καθαριστικά, είδη ατομικής υγιεινής) και αποχωρήσαμε συλλογικά χωρίς να πληρώσουμε δεκάρα. Τα προϊόντα αυτά έχουν ήδη δοθεί σε ανθρώπους στη Θεσσαλία που τα έχουν πραγματική ανάγκη, δυναμώνοντας τις εκατοντάδες κινήσεις αλληλεγγύης που έχουν εκφραστεί όλο αυτό το διάστημα από το αυτοοργανωμένο κίνημα προς τους πληγέντες. Αυτή η μικρή κίνηση απαλλοτρίωσης και μοιράσματος όσων έχουμε ανάγκη, εμπνέεται από τη συνολική κίνηση αντεπίθεσης και ανάκτησης που απαιτείται για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στερούνται καθημερινά και έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν. Οργανωνόμαστε συλλογικά ενάντια στη συνεχή υποτίμηση των ζωών μας. Αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια.

Καλούμε στον πολλαπλασιασμό παρόμοιων άμεσων δράσεων.

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ_2.0

ΥΓ. Αποφασίσαμε να βιντεοσκοπήσουμε την κίνησή μας και να τη μοιραστούμε ώστε να σπάσουμε την ενορχηστρωμένη σιωπή των ΜΜΕ αλλά και για να εμπνεύσουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες…»

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης