Σε φρούριο αναμένεται να μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας το διήμερο 6 και 7 Δεκεμβρίου, με αφορμή την επέτειο για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και την πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την επέτειο Γρηγορόπουλου για την οποία είναι προγραμματισμένα συλλαλητήρια το πρωί και το απόγευμα της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου, επί ποδός θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί.

Λίγο πριν τις συγκεντρώσεις, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και όταν και όπου χρειαστεί διακοπή στην κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομική φύλαξη θα υπάρχει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτήρια, γραφεία κομμάτων, αλλά και σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Στο σχεδιασμό των μέτρων αναμένεται να προβλέπονται οι προληπτικοί έλεγχοι σε άτομα που κρίνονται ύποπτα.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνονται εικόνες σε πραγματικό χρόνο από ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας, τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες» θα βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ δυνάμεις ΜΑΤ και Ομάδες ΔΡΑΣΗ θα αναπτυχθούν και σε σημεία γύρω από τα Εξάρχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυστηρά μέτρα μάλιστα λαμβάνονται από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και άλλων νομών της χώρας καθώς ανάλογα συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα σε διάφορες πόλεις.

Τα μέτρα για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

Δρακόντεια μέτρα και για την επίσκεψη Ερντογάν

Παράλληλα, εξαιρετικά αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συμμετέχουν περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί, οι οποίοι θα αναπτυχθούν σε όλα τα σημεία της διαδρομής από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως το κέντρο της Αθήνας, ενώ από νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου.

Ταυτόχρονα, ελεύθεροι σκοπευτές θα τοποθετηθούν σε μεγάλα κτήρια της Αθήνας, στα σημεία όπου αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ από αέρος, ελικόπτερα και drones θα δίνουν συνεχώς αναφορά στο κέντρο για όσα συμβαίνουν.

Ταυτόχρονα, η Αντιτρομοκρατική θα είναι εξίσου σε επιφυλακή, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη τουρκικών «στόχων», όπως η τουρκική πρεσβεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης