Με βαμμένα και άχρηστα χαρτονομίσματα, σύμφωνα με ενημέρωση της Τράπεζας Πειραιώς, έφυγαν οι ληστές, που τα ξημερώματα του Σαββάτου ανατίναξαν το ΑΤΜ της τράπεζας που βρίσκεται εγκατεστημένο σε σούπερ μάρκετ, στο Μαρτίνο της Φθιώτιδας, αφού η «λεία» τους ήταν πράσινα, μωβ, κόκκινα και μαύρα 50ευρα και 20ευρα!

Αυτό οφείλεται στο Intelligent Banknote Neutralisation System (IBNS), το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων, με το οποίο εφοδιάζει τα ATM η Τράπεζα Πειραιώς. Έτσι οι απόπειρες των ληστειών είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένες σε αποτυχία, καθώς η παραβίαση ενός ΑΤΜ με οποιοδήποτε τρόπο, θέτει σε λειτουργία το μηχανισμό και τα χαρτονομίσματα βάφονται, γίνονται άχρηστα και δεν «περνάνε» πουθενά. Μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο, είναι το έντονο μελάνι που χρησιμοποιείται και καλύπτει μεγάλη επιφάνεια, ενώ δεν καθαρίζεται. Με αυτό το έξυπνο σύστημα η τράπεζα εξουδετερώνει την αξία της λείας και άρα το κίνητρο για την κλοπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΑΤΜ στο Μαρτίνο ήταν εξοπλισμένο με το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει με όλα τα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς και έτσι οι δράστες έφυγαν στην ουσία με άδεια χέρια, αφού τα χαρτονομίσματα ήταν βαμμένα και επομένως άχρηστα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης