Χρήστος Μαζάνης

Απέπλευσε λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας η Φρεγάτα «Ύδρα» από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση «EUNAVFOR ASPIDES» (Ασπίδες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, το ελληνικό πλήρωμα είναι άρτια εκπαιδευμένο προκειμένου να αντεπεξέλθει σε κάθε δυσκολία που θα παρουσιαστεί.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας «αποστολή της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι η αποτροπή και η αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, ώστε να διευκολυνθεί η ναυσιπλοΐα, η μεταφορά προϊόντων από και προς την Ευρώπη και να προστατευθούν τα εμπορικά πλοία στην περιοχή, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα».

Επισημαίνεται πως νωρίτερα, μετά από συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, το ΚΥΣΕΑ έδωσε έγκριση για τον απόπλου της φρεγάτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος προορισμός της φρεγάτας θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης. Εκεί θα παραμείνει για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων» στην Ερυθρά Θάλασσα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν, εκτός από τη χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό, η Γερμανία αλλά και η Ιταλία με φρεγάτες.

Σημειώνεται πως τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδες» θα έχει το στρατηγείο στη Λάρισα.

Τη φρεγάτα «Ύδρα» επισκέφτηκε το απόγευμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Αμέσως μετά ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Μετά τη σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, επισκέφθηκα στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας τη Φρεγάτα ΥΔΡΑ, η οποία θα αποπλεύσει προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιχείρηση #EUNAVFOR #ASPIDES στην Ερυθρά Θάλασσα. Η συμμετοχή της Φρεγάτας, μαζί με την ανάληψη της διοίκησης του επιχειρησιακού στρατηγείου από την Ελλάδα με Έλληνα Διοικητή, εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα ως ναυτιλιακή δύναμη με ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία, αποδίδει τεράστια σημασία στην ανάγκη διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και της ζωής των Ελλήνων ναυτικών, αλλά και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας μας».

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης