Παρόλο που ο Μίλτος Τεντόγλου είναι δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του τελικού έκανε λόγο για «χάλια αγώνα» ενώ αποκάλυψε πως «δεν το ευχαριστήθηκε καθόλου».

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου δεν παρηγόρησε καθόλου τον Έλληνα πρωταθλητή που εξέφρασε ξεκάθαρα το παράπονό του επειδή ο τελικός έγινε πρωί ενώ τόνισε ότι όσο και να προσπάθησε να ενεργοποιήσει τον εαυτό του δεν τα κατάφερε και οι επιδόσεις του δεν τον ικανοποίησαν. Όπως είπε επίσης, το μόνο που κρατά είναι ο κόσμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένιωθα σαν να είμαι σε πανελλήνιο, σε βαλκανικό, κάτι τέτοιο ένιωθα. Πολύ περίεργος αγώνας και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου. Θα μπορούσα να πάω πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν το απόγευμα. Είμαι στο επίπεδο που θα ήθελα, το σημερινό δεν ήταν αντιπροσωπευτικό, αλλά το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός. Θα ξεκινήσω και νωρίς τη σεζόν από τη Ντόχα, αρχές Μαΐου. Δεν μου αρέσει να χάνω αγώνες. Στο ευρωπαϊκό θα είμαι εκεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε μεταξύ άλλων.

Όλη η δήλωσή του

«Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί, πραγματικά. Ό,τι χειρότερο, δεν είχα καμία όρεξη πραγματικά, προσπαθούσα από μόνος μου να ενεργοποιηθώ, έκανα καλό ζέσταμα, στα άλματά μου προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα, ήταν χαμηλά οχτάρια. Εγώ έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά δεν το έχουν κερδίσει και είναι νέοι αθλητές. Αυτοί είναι πιο πεινασμένοι από μένα. Εγώ πρέπει να βρω μία όρεξη γιατί τα έχω κερδίσει όλα και είναι δύσκολο να τη βρεις. Ένιωθα σαν να είμαι σε πανελλήνιο, σε βαλκανικό, κάτι τέτοιο ένιωθα. Πολύ περίεργος αγώνας και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου. Θα μπορούσα να πάω πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν το απόγευμα. Είμαι στο επίπεδο που θα ήθελα, το σημερινό δεν ήταν αντιπροσωπευτικό, αλλά το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός. Θα ξεκινήσω και νωρίς τη σεζόν από τη Ντόχα, αρχές Μαΐου. Δεν μου αρέσει να χάνω αγώνες. Στο ευρωπαϊκό θα είμαι εκεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μόνο που κρατάω είναι ότι ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης αναδείχθηκε νικητής στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη και πρόσθεσε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του.

Νωρίτερα τα είχε βάλει με τον εαυτό του μετά την προσπάθειά του στο δεύτερο άλμα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο άλμα εις μήκος.

Το τελευταίο άλμα του Τεντόγλου και η στιγμή που κατακτά το χρυσό:

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που έκανε τρομερό ξεκίνημα με 8,22μ, στο δεύτερο άλμα πήδηξε στα 7.92, απόδοση που δεν του άρεσε. Το τρίτο άλμα του ήταν άκυρο.Ήταν μεγάλο άλμα, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πάτησε σωστά.  Στο τέταρτο άλμα ο Ιταλός Φουρλάνι έκανε 8.10μ και πέρασε προσωρινά στην πρώτη θέση, όμως ο Τεντόγλου απάντησε άμεσα με 8.15μ. και πάτησε ξανά κορυφή.

Σημειώνεται πως μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2022 γίνεται τώρα ο τρίτος αθλητής με δύο σερί χρυσά (Μίρικς, 1987 και 1989, Ντα Σίλβα, 2012 και 2014), ενώ φτάνει τα 10 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωτάθληματα  κι ενώ δεν είναι ακόμη 26 χρονών.

Δείτε βίντεο με τις προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου πριν κακακτήσει το χρυσό:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης