Στο Μουσείο της Ακρόπολης, κρατώντας την ελληνική σημαία, έφθασε νωρίς το πρωί σήμερα ο ιταλικής καταγωγής καθηγητής Σαλβατόρε Λο Σίκο, ο οποίος διένυσε με το ποδήλατό του την απόσταση από το Βρετανικό Μουσείο έως την Αθήνα, μεταφέροντας το μήνυμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Το ταξίδι του, που διήρκεσε 35 ημέρες και 8 ώρες, ξεκίνησε την 1η Ιουλίου από τα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείου και είχε έναν και μοναδικό στόχο, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εγχείρημα είχε τίτλο «London to Athens Bike Tour 2014» και υποστηρίχθηκε από τη Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης τον περίμεναν ο πρόεδρος του μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής αλλά και ποδηλάτες που τον στήριξαν όλο αυτό τον καιρό στο εγχείρημά του.

Ο Σαλβατόρε Λο Σίκο ήταν βαθιά συγκινημένος, λέγοντας ότι το μήνυμα αυτό πρέπει να περάσει σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό και οι επόμενοι στόχοι του είναι η Κοπεγχάγη και το Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης