Στην Αθήνα συνελήφθη ο αρχηγός διαβόητης συμμορίας που δραστηριοποιείται στο οργανωμένο έγκλημα και έχει έδρα στα Άδανα, στην Τουρκία. Πρόκειται για τον 29χρονο Ramazan Baygara.

Ο 29χρονος συνελήφθη στους Αμπελόκηπους, στην Αθήνα, την Παρασκευή (10 Μαΐου), σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ είχε διαφύγει στην Ελλάδα στα τέλη του περασμένου έτους, αφού έμαθε ότι είχαν εκδοθεί 14 εντάλματα σύλληψης για εκείνον στην Τουρκία. Μάλιστα, μεταξύ των ενταλμάτων υπήρχε και η κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του Τούρκου όταν η ΕΥΠ, στο πλαίσιο ερευνών της, έπεσε σε δύο Τούρκους που ζούσαν με μεγάλες ανέσεις στην Κρήτη, στα Χανιά. Οι δύο Τούρκοι, που εμπλέκονταν σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθησαν, και ο ένας εξ αυτών φέρεται να ήταν μέλος της εν λόγω συμμορίας.

Στα σπίτια των δύο Τούρκων εντοπίστηκαν έγγραφα του 29χρονου και οι εκτιμήσεις των Αρχών αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες φέρεται να είχαν διευκολύνει τον Ramazan Baygara, όταν ήθελε να διαφύγει από την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΥΠ, σε επικοινωνία της με τις τουρκικές Αρχές, ενημέρωσε για το ενδεχόμενο ο αρχηγός της συμμορίας να κρύβεται στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, μετά από έρευνα της ΕΥΠ, εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους και, αφού τον παρακολούθησαν, κάλεσαν την Άμεση Δράση για να τον συλλάβει, σε έξοδό του.

Ο 29χρονος ανέλαβε την ηγετική θέση της συμμορίας, η οποία ονομάστηκε με το επώνυμό του μετά τη δολοφονία του 36χρονου αδελφού του, Bedirhan Baygara, μέσα σε ζαχαροπλαστείο το 2020.

Η εγκληματική οργάνωση «Bayğaras» εμπλεκόταν σε διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και είχε δράση σε άλλες εγκληματικές ενέργειες. Παράλληλα, είχε και συνεργασία με κυκλώματα που διακινούν μετανάστες.

Η Ιντερπόλ είχε εκδώσει «ερυθρά αγγελία» σε βάρος του 29χρονου και, μετά τη σύλληψή του, κρατείται στην Ελλάδα, όσο αναμένεται η έκδοσή του στην Τουρκία.

@isailhan90 #capcut #daltonlar👑 #ramazanbaykara ♬ orijinal ses – isailhan27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης