Δεν εκδικάστηκε σήμερα, για ακόμα μία φορά, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά η υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης και ψευδούς κατάθεσης από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια και τον εκδότη των “Παραπολιτικών” Γιάννη Κουρτάκη σε βάρος του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα για τα όσα ψευδή είχαν καταθέσει ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο τον Σεπτέμβριο του 2017, για υποτιθέμενο στήσιμο καταγγελιών σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Για την ίδια υπόθεση είχε υποκλαπεί ιδιωτική συνομιλία του αείμνηστου επιχειρηματία Στηβ Κακέτση την οποία είχαν προσκομίσει στον εισαγγελικό λειτουργό, για την οποία ο Αλέξης Κούγιας και ο Γιάννης Κουρτάκης έχουν ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα τον Ιανουάριο του 2022 σε ποινή πέντε μηνών με τριετή αναστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έφεση για την υπόθεση αυτή επρόκειτο να εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά στις 3 Απριλίου, αλλά η δίκη δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς και τότε ο Αλέξης Κούγιας είχε επικαλεστεί λόγους υγείας.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία δεν εμφανίστηκε κανείς από τους δύο κατηγορούμενους.

Από την πλευρά του Αλέξη Κούγια, συνεργάτης του δικηγορικού του γραφείου έδειξε έγγραφο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος επρόκειτο να υποβληθεί σήμερα σε ιατρική εξέταση και για το λόγο αυτό ζήτησε αναβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως αυτό προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα, Γιάννη Απατσίδη και Έλλης Ρίζου, καθώς μόλις την προηγούμενη ημέρα ο Αλέξης Κούγιας παρακολούθησε τον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και έκανε υβριστικές δηλώσεις ανάλογες αυτών που είχε κάνει σε βάρος του μηνυτή.

Επιπλέον ο κ. Απατσίδης διερωτήθηκε πως γίνεται να αντιμετωπίζει ιατρικό πρόβλημα και να πηγαίνει μέσα σε λίγα 24ωρα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες Φενέρμπαξε-Ολυμπιακός και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ…

Σε άλλο σημείο της αγόρευσης του σημείωσε πως στις 3 Απριλίου την ίδια ημέρα που έλαβε αναβολή για λόγους υγείας από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά, είχε παραστεί σε δύο υποθέσεις στον Άρειο Πάγο…

Για το λόγο αυτό ζήτησε από το δικαστήριο να λάβει απόφαση προκειμένου να εξεταστεί ο Αλέξης Κούγιας από ιατροδικαστή.

Οι δικηγόροι του κ. Πατέρα επεσήμαναν ότι η δίκη δεν έχει γίνει ακόμα σε πρώτο βαθμό, αν και έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν οι δύο κατηγορούμενοι κατέθεσαν ψευδώς σε βάρος του εντολέα τους.

Η υπόθεση έχει πάρει ήδη τρεις αναβολές και αναρωτήθηκαν ποιος θα φέρει ευθύνη αν παραγραφεί πριν γίνει η δίκη.

Τόσο η εισαγγελέας όσο και οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή και διέκοψαν για τη συντομότερη δικάσιμο που είναι στις 18 Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης