Λεφτά δεν έχουν αλλά λεφτά… βρίσκουν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 19:01
Λεφτά δεν έχουν αλλά λεφτά… βρίσκουν

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Ως γνωστόν σε κάθε δουλειά υπάρχουν τα «παιδιά» και τα «αποπαίδια». Η Ελληνική Αστυνομία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Υπάρχουν ένστολοι οι οποίοι επιτελούν το καθήκον τους στο δρόμο, κοινώς είναι «μάχιμοι» και υπάρχουν και ορισμένοι συνάδελφοί τους οι οποίοι βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις κάνοντας δουλειά «γραφιά» ή στην ακόμα καλύτερη περίπτωση είναι αποσπασμένοι στους έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές. Τους κρατάνε… παρέα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων κουβαλάνε και τα ψώνια τους. Κοινώς, εργάζονται σκληρά.

Ως γνωστόν η οικονομική κρίση έχει πλήξει και την ελληνική αστυνομία. Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλουν την ύπαρξη περιπολικών χωρίς λάστιχα και σέρβις, τις περικοπές μισθών (ένεκα Μνημονίου), τα άδεια ρεζερβουάρ σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, τα ανύπαρκτα οδοιπορικά, τα «εξαφανισμένα» εκτός έδρας, κτλ.

Τις προάλλες οι Ειδικοί Φρουροί κατέλαβαν το Λυκαβηττό σε ένδειξη διαμαρτυρίας και οι συνάδελφοί τους διαδήλωσαν σαν «άλλοι Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα. Πριν από δυο ημέρες η ΠΟΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι τον τελευταίο μήνα 53 αστυνομικοί εισέπραξαν… 0 ευρώ.

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Γιατί η άλλη λέει ότι λεφτά υπάρχουν… Όπως υπάρχουν και ειδικοί «Φορείς» οι οποίοι περιέχουν «χρυσάφι» έτοιμο να διασπαθισθεί για τις υπερωρίες (παρακαλώ) των ένστολων που εκτελούν χρέη «φρουρού» στους έλληνες βουλευτές!

378.000 ευρώ σε υπερωρίες! 

Το ρεπορτάζ της zougla.gr είναι ενδεικτικό για τη (σύγχρονη) Ελλάδα των δυο… ταχυτήτων. Στην προκειμένη περίπτωση το θέμα ακουμπά την Αστυνομία.

Στο προκείμενο. Στη διεύθυνση Οικονομικών της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει ένας  Ειδικός Φορέας που φέρει την κωδική ονομασία «110». Αυτός περιέχει 378.530 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό όμως δεν πρόκειται να διατεθεί για συντήρηση των περιπολικών, για εξόφληση των πρατηριούχων με τους οποίους έχει συμβληθεί η ΕΛ.ΑΣ., για την αγορά αλεξίσφαιρων, ούτε φυσικά πρόκειται να δοθεί στους υπηρετούντες στο δρόμο.

Αντίθετα, θα διατεθεί για τις υπερωρίες που κάνουν οι «σωματοφύλακες» των ελλήνων βουλευτών. Ναι καλά διαβάζετε. Όχι για τους μισθούς τους, αλλά για τις υπερωρίες τους. Για τα ξενύχτια στο… Κοινοβούλιο ή στα πέριξ (in) στέκια της πρωτεύουσας.

Δείτε το έγγραφοΑπό τις επίσημες καταστάσεις μάλιστα προκύπτει ότι η απόσβεση για τον κόπο και τα ξενύχτια των αστυνομικών των ελλήνων βουλευτών έχει αρχίσει.

Με απόφαση της διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΛΑΣ εκταμιεύθηκαν ήδη 6.854 ευρώ για μερικές μόνο υπερωρίες των ένστολων που υπηρετούν δίπλα στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά «την αποζημίωση για απασχόληση πέραν του κανονικού ωραρίου» ενός ένστολου,  από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011.

Δείτε το έγγραφοΔηλαδή για διάστημα έξι μηνών. Σαν να λέμε 1.150 ευρώ το μήνα για υπερωρίες. Αλλά είπαμε, λεφτά υπάρχουν. Kαι αν δεν υπάρχουν, για ορισμένους βρίσκουν…

  

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 22:08