44 μήνες παλεύει για τη ζωή της

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009, 09:29
44 μήνες παλεύει για τη ζωή της
Ύστερα από δυο αναβολές, αύριο Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, εκδικάζεται στη Χίο η δίκη του υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που προπηλάκισε και τραυμάτισε βαριά τη συνάδελφο, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, Αγγελική Χατζηδημητρίου, σύζυγο του δημοσιογράφου Θοδωρή Πυλιώτη.

Ως μάρτυρας στο δικαστήριο θα παραστεί ο πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Απόστολος Βουλδής.

To περιστατικό συνέβη στις 8 Απριλίου 2006, στον περίβολο εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο.

Η λάθος εκτίμηση των γιατρών, στην αρχική φάση, και εν συνεχεία η καθυστέρηση στην αεροδιακομιδή της Αγγελικής σε νοσοκομείο της Αθήνας επέτειναν την κατάσταση της υγείας της.

Αυτό είχε ως συνέπεια η Αγγελική να είναι επί 44 μήνες καθηλωμένη, τετραπληγική. Φέρει τραχειοστομία και σιτίζεται με γαστρονόμιο.

Ωστόσο, έχει πλήρη διαύγεια, στοιχείο που πολλαπλασιάζει τις ελπίδες αποκατάστασης της υγείας της.

Η Αγγελική Χατζηδημητρίου βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στο Κέντρο Αποκατάστασης του Bad Aibling, στο Μόναχο της Γερμανίας.

Εδώ και 44 μήνες η συνάδελφος δίνει τον δικό της γενναίο αγώνα, έχοντας τη συμπαράσταση σύσσωμου του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας.

Το πρωτοφανές επεισόδιο της Χίου, ο βαρύς τραυματισμός της συναδέλφου εν ώρα άσκησης των καθηκόντων της, αλλά και το γεγονός ότι οι υπαίτιοι ακόμα δεν έχουν λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, εξακολουθούν να προκαλούν σε όλους μας αποτροπιασμό.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. δεν θα σταματήσει να μάχεται έως τέλους για την απόδοση δικαιοσύνης και για την τιμωρία των υπαιτίων, τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος της συναδέλφου.

Πηγή: thebest.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009, 10:26