Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, πληθώρα κλοπών κυψελών μαζί με τις μέλισσές τους έχει διαπράξει ένας 45χρονος.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 45χρονος, που αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, από το 2006 έως και τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, προέβη σε τουλάχιστον 67 κλοπές, αφαιρώντας συνολικά 476 κυψέλες μελισσών με το περιεχόμενό τους (σμήνη μελισσών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κυψέλες εντοπίσθηκαν από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων σε διάφορες περιοχές του νομού, όπου τις είχε μεταφέρει, αφού πρώτα άλλαξε στις περισσότερες τον εσωτερικό και εξωτερικό τους χρωματισμό και κατέστρεψε τους κωδικούς ταυτότητάς τους.

Οι κυψέλες κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν για φύλαξη σε δημοτική έκταση, που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων, όπου στη συνέχεια κλήθηκαν προς αναγνώριση-ταυτοποίηση οι ιδιοκτήτες τους. Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με το οποίο ο δράστης μετέφερε τις κλεμμένες κυψέλες.

Μέχρι τώρα, 67 άτομα αναγνώρισαν συνολικά 360 κυψέλες μελισσών, από το σύνολο των 476, που εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία αναγνώρισης-ταυτοποίησης και των υπολοίπων κυψελών συνεχίζεται, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης