Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου πολυμελής αντιπροσωπεία του Κινήματος Εναντία στα Διόδια, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας Εγνατία Οδός ΑΕ στη Θέρμη διαμαρτυρόμενη για τα εξοντωτικά πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι συμμετέχοντες στο μαζικό κίνημα εναντίων των Διοδίων.

Το ζήτημα με τα πρόστιμα από τα διόδια της Εγνατίας Οδού αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας, καθώς τα πρόστιμα για τα οποία έχουν εκδοθεί εντολές πληρωμής και αφορούν είτε «παραβάσεις», είτε δηλωμένες αδυναμίες πληρωμής αγγίζουν τις 6.000. Τα ποσά των προστίμων γίνονται εξοντωτικά αφού είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση οι συμπολίτες μας καταλήγουν μετά από μη πληρωμή του προστίμου να τους ζητείται το 50πλάσιο του αντιτίμου των διοδίων από την εφορία, με προσαύξηση μάλιστα 1% για κάθε μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του Κινήματος συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ Απόστολο Αντωνούδη εκθέτοντας τους άμεσους αλλά και τους γενικούς στόχους του Κινήματος. Ζητώντας άμεσα

· Να εισηγηθεί η νέα διοίκηση της Εγνατίας Οδού, την λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας με αναδρομική ισχύ για την κατάργηση των νόμων που επιβάλλουν τα εξοντωτικά πρόστιμα και εν γένει ποινικοποιούν το κίνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

· Να παγώσει άμεσα τις εντολές πληρωμής που στέλνει η Εγνατία Οδός προς τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στο Κίνημα.

· Και να αιτηθεί την ακύρωση των εντολών πληρωμής που έχει ήδη στείλει προς τους συμπολίτες μας και τις ΔΟΥ.

Επιπλέον εκτέθηκε η πάγια θέση του Κινήματος για κατάργηση των διοδίων, για τη μη ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού και την ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των αποικιοκρατικών συμβάσεων που έχει συνάψει το ελληνικό δημόσιο με πολυεθνικές και μεγαλοεργολάβους.

Από την άλλη ο κ. Αντωνούδης σε άλλο μήκος κύματος, έδειξε να ταυτίζεται πλήρως με την μνημονιακή και κυβερνητική λογική της ανταποδοτικότητας των δρόμων εις βάρος των πολιτών, τάχθηκε με την διατήρηση των διοδίων και την διατήρηση της αποτρεπτικής λειτουργίας του προστίμου, το οποίο όμως έκρινε και ο ίδιος ως εξοντωτικό και δεσμεύθηκε ότι θα εισηγηθεί να μειωθεί αισθητά. Σε σχέση τόσο με το πάγωμα και την απόσυρση των εντολών πληρωμής, όσο και με την αναδρομικότητα της ρύθμισης του ύψους του προστίμου, απέφυγε να πάρει σαφή θέση. Το ίδιο έπραξε και όταν μέλη της αντιπροσωπείας του ζήτησαν τους καταλόγους με τα ονόματα των συμπολιτών μας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντολές πληρωμής ώστε να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους τα μέλη του Κινήματος.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, η Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση της πίεσης για την απόσυρση των προστίμων, θα επιδιώξει συναντήσεις με μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που «σήκωναν τις μπάρες» στα διόδια των Μαλγάρων, συμμετέχοντας ενεργά στο Κίνημα πριν γίνουν κυβέρνηση όπως οι κ. Κουράκης, Αμανατίδης και Μηταφίδης αλλά και με τα κυβερνητικά στελέχη της Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης