7 στους 10 Έλληνες απαισιόδοξοι για το μέλλον τους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2008, 08:20
7 στους 10 Έλληνες απαισιόδοξοι για το μέλλον τους

Απαισιόδοξοι για τη ζωή τους τα επόμενα 20 χρόνια εμφανίζονται σε ποσοστό 67% οι Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου.

Στη δεύτερη θέση, μετά τους Γερμανούς, οι οποίοι «πιάνουν κορυφή» με 68%, οι Έλληνες στη συντριπτική πλειοψηφία τους απαντούν ότι η ζωή τους θα είναι χειρότερη σε 20 χρόνια. Στο σύνολο των 27 κρατών-μελών της ΕΕ το 49% των πολιτών εμφανίζονται απαισιόδοξοι και το 38% αισιόδοξοι, αφού φαντάζονται τη ζωή τους καλύτερη σε 20 χρόνια.

Ιδιαιτέρως απαισιόδοξοι είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, για τις συνθήκες εργασίας. Συγκεκριμένα το 91% των Ελλήνων πιστεύουν ότι θα είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε μεγαλύτερες ηλικίες από σήμερα.

Όσον αφορά στο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και πάλι η Ελλάδα υπερβαίνει το 81% του μέσου όρου των χωρών, αφού οι Έλληνες σε ποσοστό 87% θεωρούν ότι το χάσμα θα μεγαλώσει.

Στο μεταξύ, οι Έλληνες υποστηρίζουν σε ποσοστό 73% τη λήψη περισσότερων αποφάσεων σε κοινοτικό επίπεδο για θέματα δικαιοσύνης και ασφάλειας και  κατά 72% επιθυμούν την ανταλλαγή αστυνομικών και δικαστικών πληροφοριών μεταξύ των κρατών –μελών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2008, 08:20