Συγκροτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2020 σε σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA), το οποίο προέκυψε από τις εκλογές που διενεργήθηκαν την 11η Ιουλίου 2020, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 36ου Πανελληνίου
Συνεδρίου στην Λεπτοκαρυά Πιερίας. 

Ο Βλάσιος Βαλατσός ο οποίος έλαβε τις περισσότερες ψήφους και εξελέγη πρόεδρος συνεχάρη άπαντα τα μέλη που εξελέγησαν και ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία σε κλίμα συναίνεσης επισημαίνοντας ότι αυτό θα είναι προς όφελος της ένωσης της αστυνομίας αλλά και όλης της κοινωνίας ενώ παράλληλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ζήτησε από όλους να εργαστούν με ζήλο και μεθοδικότητα, για το κοινό καλό.

Πρώτος αντιπρόεδρος είναι ο Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης δεύτερος αντιπρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου και τρίτος αντιπρόεδρος η Ειρήνη Μακρυδάκη. Τη θέση του γενικού γραμματέα κατέχει ο Βασίλειος Παππάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζω ότι μιλάμε για την μεγαλύτερη διεθνή ένωση αστυνομικών η οποία διαθέτει περισσότερα από 300.000 μέλη σε 62 χώρες του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1950 στην Αγγλία και είναι αφοσιωμένη στις αρχές που καθορίζονται από την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τον ΟΗΕ το 1948. Είναι η μοναδική παγκόσμια οργάνωση αστυνομικών, χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις.

Στόχος είναι να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο όλων των οργανώσεων της αστυνομίας και την γέφυρα με τον πολίτη με κοινούς αγώνες για την παγίωση της Παγκόσμιας Ειρήνης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Διεθνής Επαγγελματική Ένωση, διοικείται από το μόνιμο (Διεθνές) Διοικητικό Συμβούλιο (Ρ.Ε.Β.) με μέλη εκλεγόμενα ανά 3ετία από το παγκόσμιο συνέδριο της ΙΡΑ και προερχόμενα από διάφορες χώρες. Το Ελληνικό Τμήμα αριθμεί 15.000 μέλη  από τα οποία τα 12.000 είναι εν ενεργεία μέλη και 3.000 είναι απόστρατοι.

Στόχος της ένωσης παραμένει πάντα η δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης, φιλαλληλίας, αμοιβαίας κατανόησης, φιλίας και αδελφοσύνης, μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα. Το έμβλημα άλλωστε της IPA τα λέει όλα με μια φράση. «Servo Per Amikeco» που στην Εσπεράντο σημαίνει «Υπηρετώ δια της φιλίας». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης