Αποζημίωση ύψους 700.000 ευρώ καλείται να καταβάλει με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας το ελληνικό Δημόσιο για τα δύο λεωφορεία της ΕΘΕΛ. Α.Ε που καταστράφηκαν ολοσχερώς από βόμβες μολότοφ.

Το Δημόσιο υποχρεώθηκε να πληρώσει το εν λόγω ποσό λόγω της έλλειψης κατάλληλων αστυνομικών μέτρων, παρά τις περί του αντιθέτου εντολές που είχαν δοθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα λεωφορεία λαμπάδιασαν, το ένα στην Πατησιών το 1997 και το άλλο το 1998 στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου δηλαδή πριν 19 χρόνια.

Η ΕΘΕΛ (μέσω της εταιρείας που ήταν ασφαλισμένα τα δυο λεωφορεία) προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια το 2000 και η οριστική και αμετάκλητη απόφαση εκδόθηκε μετά από… 16 χρόνια.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση τα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ., αν και είχαν εντολές από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών να λάβουν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα «δεν ευρίσκοντο εκεί κατά τη διάρκεια της συναυλίας» αλλά έφθασαν στο σημείο μετά την έναρξη των επεισοδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, ανακύπτει ευθύνη των οργάνων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς ενώ είχαν λάβει τις σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας στις τρεις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης, αυτές δεν εκτελέστηκαν. Επιδικάστηκε και για τα δυο συνολικά 275.862 ευρώ που μαζί με τους τόκους όλων αυτών των ετών ανέρχεται τελικά στα 700.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης