Εγκληματική οργάνωση με τουλάχιστον πέντε μέλη, που διακινούσε τεράστιες ποσότητες κάνναβης στην Αττική και στην Κόρινθο, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από πολλούς μήνες ερευνών και παρακολούθησης.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ, συνέλαβαν το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Κορίνθου τέσσερις ξένους υπηκόους, ηλικίας 29, 35, 36 και 37 ετών, και έναν 16χρονο Έλληνα ως μέλη της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.:

Προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της δράσης των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, διασταύρωσης στοιχείων, εξακριβώσεων ατόμων και χώρων καθώς και δημιουργίας «προφίλ» των εμπλεκομένων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω καθώς και οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, πιστοποιήθηκε η δράση τους καθώς και οι διακριτοί ρόλοι εκάστου στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 36χρονος ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών, τη μεταφορά και την προμήθεια με αυτές των διακινητών της Αττικής και της Κορίνθου. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξη, την τυποποίηση και τη διακίνηση των ποσοτήτων της ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο ανήλικος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου στα σπίτια στα οποία αποκρύπτονταν τα ναρκωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από έρευνες σε όχημα που οδηγούσε ο 36χρονος και το οποίο ακινητοποιήθηκε στον Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας καθώς και σε σπίτι στην Αρχαία Κόρινθο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-ακατέργαστη κάνναβη βάρους 560 κιλών και 620 γραμμαρίων

-το χρηματικό ποσό των 4.610 ευρώ

-τρία αυτοκίνητα και

-εννέα κινητά τηλέφωνα.

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 840.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κορίνθου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης